DSqF logo  

Bliv Squashtræner med DSqF!!!

Squashtrænernen er en nøgleperson i squashklubben. I hverdagen er squashtræneren ofte bindeleddet mellem spillerne og klubbens ledelse. Træneren er eksperten, der planlægger og afvikler det vigtigste for spillerne - nemlig træningen. Træningen i bredeste forstand i form af fysisk aktivitet, udfordring, leg, spænding, socialt samvær, fordybelse, læring, konkurrence m.m.

Squashtræneren skal udføre en bred vifte af opgaver....

Psykolog, Igangsætter, Pædagog, "læge", Opdrager, Leder, Koordinator, Planlægger, Administrator, Dommor, Inspirator, Underholder, Ekspert i Træning, Rejsearrangør, Turleder, PR-mand, Sælger m.m......

Bliv klædt på til de vigtigste Træneropgaver med DSqF's Træneruddannelser!! 

Kursistens Forudsætninger:

 • Deltagere på DSqF´s Trænerkursus 1 skal som minimum have squashmæssige færdigheder der ligger på turneringsniveau (Danmarksturneringen). Det vil sige, at du skal være i stand til at kunne vise og gennemføre en træningsøvelse og kunne udføre de enkelte slag i denne
 • Deltagere på DSqF´s Trænerkursus 1 skal have erfaringer som træner, eller have ambitioner om at fungere som træner i en dansk klub i fremtiden
 • Deltagere på DSqF´s Trænerkursus 1 skal som minimum være 16 år
 • Niveau 1 er for trænere der ønsker at blive i stand til at lære grundelementerne i squash fra sig

Indhold og varighed:  

(25 timer i alt for delen i Dansk Squash Forbund)

Trænerkursus 1 i Dansk Squash Forbund foregår på engelsk og består af i alt 20 undervisningslektioner fordelt over en Lørdag-Søndag og en efterfølgende Lørdag + 5 timers hjemmeopgave som bliver tildelt efter afslutningen af den første undervisningsweekend. Det vil sige, at undervisningen foregår over 2 gange.

Undervisningslektionerne består af teoretiske oplæg, squashrelevante diskussioner, opgaver og praktiske øvelser.

Når man har bestået denne del af trænerkursus 1 (Specialforbundsdelen) kan man færdiggøre niveau 1 ved at tage Træner 1 - delen i Dansk Idrætsforbund. Se mere her.

Når man både har Træner 1 Specialforbundsdelen samt Træner 1 - delen i Dansk Idrætsforbund bliver man certificeret i henhold til Dansk Idrætsforbunds standarder.

Kompetencebeskrivelse:

Når du har deltaget i Trænerkursus 1 i Dansk Squash Forbund, så vil du være i stand til at kunne lære grundlæggende elementer i squash til andre. Først på niveau 3, nemlig diplomtræner niveauet, er fokus at kunne være i stand til som træner at optimere sporten for andre. På niveau 1 og 2 er fokus at kunne blive i stand til at lære andre sportens grundlæggende elementer.

Deltagere på Trænerkursus 1 vil opnå følgende kompetencer:

 • Social- og samarbejdskompetencer
  • Forstå trænerens rolle som ansvarlig træner i forhold til udøveren, forældre og idrætsforeningen/klubben
  • Forstå hvordan man bedst muligt kommunikerer med forskellige interessenter (udøvere, forældre, trænere, ledere og forbund)
 • Squashmæssige og Idrætsfaglige kompetencer
  • Forstå, forklare og demonstrere de grundlæggende tekniske færdigheder inden for squash
  • Identificere grundlæggende fejl og kende typiske løsninger
  • Opnå grundlæggende forståelse for kroppens anatomi og fysiologi
  • Forstå hvilke idrætsskader der er typiske for squashspillere samt hvordan man forebygger og behandler disse
 • Pædagogiske kompetencer
  • Opstille mål for træningen af juniorer og seniorer på begynder/let øvet niveau (idrætslige- og sociale)
  • Med udgangspunkt i målgruppen kunne udvælge, igangsætte og tilpasse målrettede aktiviteter
  • Igangsætte en motiverende og lærerig undervisning
  • Udvælge og overordnet forklare indholdet i et træningsplan
  • Opnå forståelse for at der er forskellige måder at lære på (se, høre, prøve)

 

Instruktører og arrangører på kurset: 

John Milton
I slutningen af 90'erne var han en af Englands landstrænere, og han udviklede sit eget træningssystem med fokus på, hvordan man hjælper talentfulde juniorer videre til at få succes som seniorer. Dette blev brugt af det engelske landshold og var med til at skabe flere topspillere blandt andet Mark Chaloner. I 2000 flyttede John til Sverige for at blive landstræner, og hans arbejde var med til at reetablere svensk squash på europæisk niveau. I dag er John rådgiver og konsulent i squash for flere lande og udover at have været personlig træner for de nationale mestre i Sverige, Spanien, Tjekkiet og Sydafrika stod han i 2005 for at organisere WSF World Coaching Conference.

Francesco Busi 

Francesco Busi planlægger og arrangerer kurset i samarbejde med John Milton. Han vil dog ikke være tilstede ved kursets afholdelse. Francesco stammer fra Italien, og har været aktiv som professionel squashspiller igennem mange år. Han var på et tidspunkt helt oppe som Nr. 69 på PSA ranglisten. Francesco har blandt andet deltaget ved 14 Europæiske Mesterskaber og 3 Verdensmesterskaber. Francesco har også været Italiensk Mester 2 gange.

Francesco har tidligere arbejdet som landstræner i Dansk Squash Forbund, hvor han har været arkitekten bag udviklingen af flere af Danmarks bedste senior- og ungdomsspillere igennem tiderne. Ellen Hamborg, Line Hansen, Kristian Frost og Rasmus Nielsen er blot få af de topspillere som har nydt godt af Francesco's store kompetencer.

Praktiske oplysninger:

Prisen på kurset er:

2.000 kr. pr. person

Prisen dækker undervisning, materiale og forplejning i forbindelse med kurset.
Klubben kan søge tilskud i kommunen til uddannelsesaktiviteter 

Tilmelding foregår via Squashportalen og er bindende. Ved afbud efter tilmeldingsfristens udløb refunderes deltagergebyret ikke.

Kontakt Maiken Møller maiken@dsqf.dk eller tlf.: 66190822/31677677 hvis du har spørgsmål vedrørende træneruddannelsen.

Maiken Møller 07-08-2014
Sponsorer Sponsorer Dunlop