Mere om den første dopingsag i dansk squash. 

Ved holdrunden d. 8.december 2007 mellem Herlev/Hjorten og Københavns Squash Klub i elitedivisionen i squash blev KSK-spilleren Thomas Rønn testet positiv for spor af det stimulerende stof benzoylecgonin, metabolit af kokain. Det forbudte stof tilhører Dopinggruppe S6 - stimulerende stoffer. B-prøven bekræfter dette resultat.

Dansk Squash Forbunds bestyrelse ser meget alvorligt på sagen, og vi ærgrer os over denne første positive dopingtest i dansk squash. Thomas Rønn har dummet sig gevaldigt ved at tage dette stof og burde vide bedre. Efter en snak med spillerens klub ved vi, at Thomas er meget ked af det og ikke havde til hensigt at dope sig, men at han slet ikke havde tænkt sig om, da han tog stoffet. Der er tilsyneladende opstået et nyt modefænomen omkring "det smarte" i at indtage såkaldt "festkokain" i visse kredse. Uanset hensigten tager vi i forbundet totalt afstand fra denne udvikling og må kraftigt opfordre alle unge til at afholde sig fra den slags "eksperimenter".

Som idrætsforbund kan vi naturligvis lære af dette, og vi agter at sørge for, at alle aktive i vores regi får endnu bedre oplysning om doping fremover.

Forbundet opfordrer kraftigt klubberne til at informere deres aktive om doping. Vi sender materiale ud til alle klubberne om dette og vil til vores kommende aktiviteter oplyse de deltagende om dopingspørgsmålet. Vi vil især gøre opmærksom på, at også ikke direkte præstationsfremmende midler er på dopinglisten. Dansk Squash Forbund tolerer ikke indtagelsen af ulovlige stoffer - uanset karakter.

I øjeblikket afventer forbundet dopingnævnets endelige strafudmåling i den aktuelle sag.

Link til den officielle side for Antidoping Danmark.

tkl 17-02-2008

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop