Danmarks eneste internationale squashdommer, Jens Kragholm, er Årets Squash'er 2007

Blandt de indstillede til prisen, blev Jens Kragholm valgt til at modtage prisen Årets Squash'er.

Titlen går til en person, der gennem sine personlige og faglige egenskaber markerer sig positivt inden for dansk squash. En person, der er med til at udvikle, synliggøre og udbrede squashsporten på klubplan, landsplan eller regionalt.

årets squasher07Årets Squash'er har i mange år givet sin tid og sit engagement til dansk squash. På trods af, at han har det mest utaknemmelige job i verden, nemlig at dømme squashkampe. Ved overrækkelsen af prisen påpegede gruppen, der havde valgt Jens til titlen, at Jens ALTID bevarer sit gode humør og ALDRIG bærer nag efter, han har dømt en kamp, hvor spillerne i kampens hede er kommet til at smælde på dommeren.

Jens forfølger konsekvent sin linje og forstår spillerne. Netop derfor har han deres respekt. Jens har deltaget som dommer til EM siden 1989 og har lagt et kæmpe stykke frivilligt arbejde ind i at uddanne dommere herhjemme, ligesom han altid er at finde til de store mesterskaber og også stiller sig til rådighed som dommer, hvis han alligevel lige er forbi. Udover at være dommer for dansk squash forbund, så var han med til at starte Helsinge squashklub.

Gennem 19 år repræsenteret Danmark ved EM og VM turneringer. Det har betydet en stor rejseaktivitet og mange frivillige timer i dommerstolene rundt omkring i verden Det er en utaknemmelig opgave som de fleste squashspillere vil helst undgå.

Sammen med sin kone var Jens med til at bygge og stifte Helsinge squashklub, til gavn for mange squashspillere. Jens er stadig aktiv som spiller ikke mindst ved den årlige DM for veteraner hvor Jens har flere gange dystet om medaljerne.årets squasher07-02

Ved en EM eller VM turnering, skal der oftest dømmes 5-6 kampe pr. dage, og det på allerhøjeste plan! Det kraver en stor udholdenhed, koncetrationsevne og empati. Jens er vores eneste international annerkendte dommer på højeste plan. Jens har afholdt utallige dommerkurser rundt omring i danmark over de sidste 20 år, og derved gjort en kæmpe indsats for dansk squash. Jens har været med til at udanne andre "danske" dommere til internationale opgaver (bl.a. Michael Hansen og Thomas Young mm.) Jens har været med til at give mange internationale turneringer i Danmark et kvalitets stempe - bl.a. 5 turneringer i Sønderborg.

Det er en stor hjælp for alle der arrangerer en turnering at man kan altid regne med Jens. Jens har dømt de fleste DM senior og junior finaler siden 1985. Jens har været en meget god ambassadør for dansk squash på verdensplan, han har i mange år været formand af DSqF's dommerudvalg. Man kunne fortsætte.....

årets squasher07-01

 

 

Kæmpe stort tillykke til Jens Kragholm og tak for din indsats i Dansk Squash.

 

Jens modtog vandrepokal, diplom samt et gavekort på 1000 kr. sponsoreret af Squashlife.dk

 

Foto stillet til rådighed af Fotograf Torben Lund - tak.

 

 

På vegne af Projektgruppen

 

tkl 10-03-2008
Sponsorer Sponsorer Dunlop