Vedr. rangerede damespillere i satellites

 

Projektgruppen Regeladministration har på baggrund af en henvendelse fra Skovbakken valgt at træffe en generel afgørelse omkring damespilleres indplacering i turneringer. I bestemmelser for ledelse af squash turneringer står der at en Dame mesterrække kan være ned til 8 spillere, deraf følger at nr. 1-8 på Danmarksranglisten som udgangspunkt er låst til denne række, dog har spillere der er registreret med "mesterrækkestatus" forgangsret til dette. Deraf må følge at nr. 9-24 på Danmarksranglisten er låst til A-rækken. Derfor vil damespillere der ligger som 25 og lavere kunne deltage i en B-række. Projektgruppen regeladministration vil ligeledes gøre opmærksom på at A-rækken ikke er forbeholdt Challengers, bestemmelserne indeholder ingen definitioner for at en satellite ikke må afholde denne række. Projektgruppen er dog godt klar over at navnet på denne slags turneringer førhen var B-C-D turneringer, men iforbindelse med navneskiftet blev der ikke defineret hvad disse skulle indeholde, og derfor må det antages at en A-række også kan udbydes, dog med forbehold at Challengers har forgangsret til afholdelse af disse.

 

Uddrag af bestemmelser for ledelse af squash turneringer:

§2b. Åbne turneringer kan afholdes i følgende klasser, ordnet efter Danmarksranglisten: Åbne PSA & WISPA turneringer Klassificering

Åbne Mesterrækketurneringer Nr. 1 - 16*

Åbne A-rækketurneringer Nr. 17 - 32*

Åbne B-rækketurneringer Nr. 33 - 48*

Åbne C-rækketurneringer Nr. 49 - 64*

Åbne D-rækketurneringer Nr. 65 - 80*

Åbne E-rækketurneringer Nr. 81 - 96*

c. Enhver spiller, som er medlem af et under WSF hørende forbund eller klub, er berettiget til at deltage i en åben turnering, forudsat at vedkommende opfylder de for turneringen eventuelt gældende bestemmelser vedrørende klassificering. En arrangør har dog ret og pligt til at begrænse deltagelsen i en turnering, hvis antallet af anmeldelser nødvendiggør dette. For spillere omfattet af DSqF's klassificering gælder tillige, at ingen spiller kan deltage i en lavere række end den, i hvilken vedkommende er klassificeret.

d. For åbne turneringer under DSqF, hvor der gives points til Danmarksranglisten, skal de enkelte rækker, så vidt det er muligt, bestå af 16 spillere. Klassificeringen skal foregå efter følgende model: Mesterrække

De 16 højst rangerede (med "Mesterrækkestatus" for så vidt angår damerne) af de anmeldte på Danmarksranglisten / PSA ranglisten / WISPA ranglisten (jf. §2.c ved udvælgelse af danske spillere).

A-rækken

De næste 16 rangerende, af de anmeldte, på Danmarksranglisten / PSA ranglisten / WISPA ranglisten (jf. § 2.c ved udvælgelse af danske spillere).

§8e. Til kvart-, semifinale og finalerne skal der afsættes minimum 45 min., for øvrige kampe afsættes mindst 40. min. Der må ikke programsættes kampe senere end kl. 24:00. På finaledagen må der i åbne A til E-rækker maksimalt spilles kvart-, semifinale og finale. I Elite- og mesterrækken må der maksimalt afvikles tre kampe pr. dag. På finaledagen må der maksimalt spilles semifinaler og finaler.

§12. PSA, WISPA og Challenger turneringer

§12.1a. Turneringen er en mesterrækketurnering og skal have deltagelse af mindst 16 spillere i lodtrækningen (ned til 8 deltagere kan tillades i damerækker). Der spilles efter et spillesystem, hvor der spilles om alle pladser. Turneringsledelsen skal efter turneringens afholdelse indsende resultater samt udregne de point, som de deltagende spillere har opnået efter gældende regler.

 

Pva. Projektgruppen Regeladministration

Bo C. Christiansen

elzbieta 02-04-2009

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop