Team Danmarks spareplan ligner en "omvendt Robin Hood". 

De små og "fattige" forbund får endnu sværere ved at udvikle en elite efter Team Danmarks beslutning om at reducere eller fjerne tilskud til 14 forbund - heriblandst DSqF. DSqF's formand og sportschef er indkaldt til møde i Team Danmark, hvor vi vil få præsenteret de fremtidige muligheder for elitetilskud. Vi kender ikke resultatet på nuværende tidspunkt, men der kan være tale om alt fra 20% reduktion til komplet bortfald af støtte. Team Danmarks støtte har hidtil været forudsætningen for en stor del af forbundets elitesatsning og det vil være et stort skridt baglæns, hvis nedskæringen bliver for drastisk.

I bladet "24 timer" skrev den tidlkgere topsvømmer Mette Jacobsen onsdag en glimrende klumme om den selvforstærkende destruktive effekt, beslutningen i Kulturministerium og Team Danmark kan have for især små forbund som DSqF, der typisk ikke har mediebevågenhed og derfor har meget svært ved at tiltrække sponsorer. Mette Jacobsen stillede det meget relevante spørgsmål: "Hvordan skal det overhovedet kunne lade sig gøre for disse forbund at finansiere udvikling af nye talenter?"

Jeg kan kun tilslutte mig Mette Jacobsens forundring og tilslutte mig synspunktet om at lade de store forbund, der har mediernes interesse "spytte i bøssen" og klare Team Danmarks underskud denne gang.

Læs Mette Jacobsens artikel, hvor hun også foreslår, at de talenter, der gennem elitetilskud bliver verdensstjerner med store indtægter blev forpligtet til at tilbagebetale det oprindelige tilskud og dermed være med til at opretholde Team Danmarks formue.

Ikke noget dumt forslag.

 

Tom Kjærbye

tkl 11-09-2009

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop