Kvinder på toppen i Malmø

Cecilie Mayer var med fra Danmark og mødtes i weekenden d. 24. - 25. september med idrættens ledere og frivillige fra både Sverige og Danmark for at diskutere kvinders repræsentation i sport. Seminaret er del af DIF's projekt "Kvinder på toppen", hvor Dansk Squash Forbund har fået lov til at deltage som interesseret partner uden dog at være del af projektets kerne. Kontakten til DIF's projekt indgår i forbundets arbejde med at få flere kvinder i squash. Derfor blev Cecilie sendt til Malmø for at etablere netværk og dele erfaringer med den dansk-svenske gruppe.

kvindelig træner Ellie PierceHer er hendes rapport fra Malmø:

Fredag samledes 40 kvindelige idrætsledere fra Danmark og Sverige til et seminar om "Sport management, marketing og medier" i Malmø. Seminaret blev arrangeret af Danmarks Idræts- Forbund og Riksidrotts Förbundet i forbindelse med det EU-støttede Women's International Leadership Development program.


Første indslag på dagen kom fra Kirsten Frandsen, lektor i medievidenskab på Århus Universitet. Emnet var "Medier, køn og kultur", hvor mediernes grundlæggende to skismaer, sport og medier som kultur og sport og medier er forretning, blev fremlagt ud fra et historisk perspektiv. Resten af dagens program handlede om lobbying, og hvilke egenskaber, ressourcer og tankegang det kræver for at lobbye sig til nationale og internationale lederstillinger. Det var tydeligt, at dette emne satte tankerne i gang hos samtlige deltagere, og alle hver især overvejede følgende spørgsmål: hvad arbejder jeg for? hvem arbejder jeg for? hvad vil jeg opnå? hvad er min rolle i idrætsverdenen?

Lørdag fortalte svenske Mårten Hedlund om "World's Village of Women and Sport", et kæmpe multifunktionelt kompleks der bliver rammer om idrætsforskning, træningsfaciliteter, konference center osv. Komplekset bliver lokaliseret i hjertet af Malmø, og forventes færdig i 2013. Sidste indslag på seminaret blev holdt af Anne Axholm, som gav et indblik i kvindernes position i idrættens medieverden.

Det var et godt seminar med masser af gode inputs samt en masse erfaringsudveksling fra de andre deltagere, og det har bestemt givet stof til eftertanke for min egen fremtid og rolle i idrætten.

bonnie barr 28-09-2010

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop