20 unge danske talenter spiller i denne weekend Nordic Junior Open i Malmö, Sverige. Her følger beretning fra fredag og lørdag:

I PU13 finder vi de to danskere Caroline Lyng Christiansen og Sarah Lauridsen. Begge spillere startede fredag ud med at vinde deres 2 første kampe i deres fælles puljespil, der består af i alt 6 spillere. Lørdag skulle de to unge piger møde hinanden. Kampen blev en lang 5-sætter, som Caroline vandt 11-5 i sidste sæt. Begge piger havde en kamp mere lørdag, hvor det blev til en sejr for dem begge. Både Sarah og Caroline har begge slået 1. og 2. seedet i deres pulje, og da Caroline har vundet alle sine kampe hidtil, og Sarah kun har tabt en enkelt, så ligger det lige nu til en 1. plads til Caroline og en 2. plads til Sarah. Flot resultat af de to danskere indtil videre!

I PU15 repræsenteres Danmark af Mathilde Lauridsen og Christine Christoffersen. Mathilde vandt sin første kamp 3-0 mod den 7. seedede tjekke. Ligeledes vandt Christine sin første runde 3-0 over en englænder. I næste runde skulle Mathilde møde en 2. seedet finne, mens Christine skulle møde 1. seedede fra Belgien. Begge piger måtte sande et nederlag på 0-3 efter en hæderlig indsats fra begge. Specielt Mathilde gjorde god figur, da hun var tæt på at vinde 2. sæt, men tabte det med 10-12. Sidst på lørdagen skulle Christine møde den 5. seedede skotte, og Mathilde den 6. seedede finne. Her tabte begge 0-3. Søndag skal Mathilde og Christine mødes i kampen om 7. pladsen.

I PU17 bliver Danmark repræsenteret af Malene Christensen og Line Falsig Berthou. Malene og Line tabte begge deres førsterunde kamp 0-3. Malene tabte til 1. seedede fra Tjekkiet, mens Line tabte til den 6. seedede englænder. Malene tabte i hendes næste runde til en finne0-3, mens Line tabte 0-3 til en irer. Sidst lørdag skulle de to U17-piger så igen i aktion. Her blev det til en sejr til begge, da Malene slog en svensker 3-0 og Line en nordmand 3-1. I morgen skal Line og Malene så møde hinanden om 13. pladsen.

i PU19 er den eneste dansker repræsenteret Nanna Frederiksen. Nanna vandt nemt sin førsterundekamp mod en svensker. I anden runde skulle Nanna møde den 2. seedede englænder. Englænderen holdt et godt pres kampen igennem, og Nanna måtte se sig slået 0-3. Derefter skulle Nanna spille om placeringerne fra 9-16 (skulle man tro). Men arrangørerne havde lavet en underlig detalje i programmet. Det viste sig at Nanna som den eneste i placeringerne mellem 9-16 skulle spille en kamp for at blive mellem de 9-16 bedste. Der var dog ingen problemer at spore i kampen mod en englænder, som hun nemt vandt 3-0. Nu var Nanna altså i placeringerne mellem 9-16. Her skulle hun møde Skotlands 2. bedste U19 pige. Hun viste sig at være for stærk, og danskeren måtte se sig slået 0-3. Senere lørdag skulle Nanna møde den 5. seedede tjekke. Her blev det til en sikker 3-0 sejr til Nanna. Søndag skal hun spille om 13. pladsen mod en hollænder.

I DU15 er Danmark repræsenteret af Marcus Pedersbæk, Jens-Christian Wegeberg, Tobias Vogt og Casper Kloster. Alle de danske spillere tabte deres 1. runde kamp, men Jens-Christian og Marcus tog revanche i 2. runde. Her vandt de henholdsvis på en bye og i 4 sæt. Casper tabte i 4 tætte sæt til en finne mens Tobias måtte se sig slået i 3 af en ungarer. I 3. runde vandt alle danskerne bortset fra Marcus, som blev besejret af en svensker i 3 sæt. Marcus hævede dog sit spil i næste runde hvor han efter en meget tæt kamp kunne trække sig en ud af 5. sæt med en sejr på 11-9 mod en ungarer. Casper viste evnen til at holde hovedet koldt, da han vandt sin kamp i 3 sæt, dog med mindst mulig margen i alle. Tobias og Jens-Christian måtte se sig slået af henholdsvis en tjekke og en finne.

Emil Grooss Jeppesen, Thomas Laursen, Christian Steffensen, Niclas Dissing, Lasse Juhl og Sebastian Korsgaard stiller alle op I DU17-rækken.  Rækken består af en monrad på 64 spillere og alle danskere slap igennem 1. runde på en bye undtagen Niclas, som gik videre til 2. runde gennem en sejr over en svensker. Emil, Thomas og Christian gik også nemt videre gennem 2. runde mens det så lidt sværere ud for de andre danskere. Niclas tabte til den 2. seedede tjekke, mens Lasse tabte til den 5. seedede tjekke. Det lykkedes dog Lasse at hive et af de 4 tætte sæt ud til sin fordel. Sebastian tabte til en god israeler. I 3. runde spillede Emil og Thomas mod henholdsvis 4. seedede og 1. seedede og det blev da også til et nederlag for dem begge. Christian tabte i 3 tætte sæt til en svensker – det samme gjorde Niclas, dog til en hårdtslående skotte. Lasse vandt sin kamp nemt over en svensker. Lige så nemt gik det dog ikke for Sebastian, som skulle bruge 5 sæt før han kunne sejre over sin modstander fra Holland.

I 4. runde leverede Emil lidt af en overraskelse, da han slog den 5. seedede tjekke i 4 sæt – et rigtig godt resultat. Thomas vandt over en Belgier, men Christian desværre tabte i 4 sæt til en 9/16. seedet hollænder. Lasse måtte se sig slået af ligeledes en hollænder blot i 5 sæt. Niclas vandt nemt over en svensker 3-0 og Sebastian vandt i 5 sæt over en skotte.

Da de sidste kampe skulle spilles lørdag var der lagt op til to danskeropgør. Emil og Thomas skulle spille mod hinanden om at gå videre til kampen om 9/10. pladsen. Emil lagde ud med at vinde et flot første sæt, men midt i 2. sæt måtte Thomas trække sig med en akut ryg skade. Det andet danskeropgør stod mellem Niclas og Sebastian. De spillede om at gå videre til kampen om placeringerne 25/26. Denne kamp vandt Niclas relativt sikkert. Christian tabte i 5 sæt til en svensker og Lasse vandt i 4 over en skotte.

I DU19 er kun Kasper Svith og Martin Laursen deltagende, da Christian Jæger trak sig med knæproblemer før turneringsstart. Kasper havde fået en uheldig lodtrækning os skulle op mod en franskmand i første runde. På trods af flot spil måtte han dog se sig slået af den fysisk meget stærke modstander. Martin vandt sin 1. runde kamp i 5 sæt over en skotte med cifrene 11-4 i afgørende sæt. Kaspers lodtrækning betød at han havde bye i både 2. og 3. runde. Martin tabte 2. runde til den 4. seedede englænder, men hev en sejr hjem i 3. runde, da han nemt slog en finne i 3 sæt. I 4. runde var Kasper oppe mod en stærk finne. Kasper spillede rigtig flot i 1. sæt og tog det også sikkert. Herefter skiftede momentum dog og finnen tog de næste 3. Martin vandt i 3 tætte sæt over en hollænder efter en god kamp. Kasper vandt sin næste kamp mod en hollænder nemt i 3 sæt. Martin var oppe imod en hårdtslående skotte. Også denne gang kunne Martin hive den intense kamp hjem i 3 gode sæt. I morgen spiller Kasper om placeringerne 37/38 og Martin spiller om 17/18.

-Af Kasper Svith og Martin Laursen

junioraktiv 03-10-2010

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop