God international debut

 

I weekenden har Rasmus Rud Gyde og Magnus Nørtoft Laursen deltaget i deres første internationale juniorturnering - Austrian Junior Open.

 

Fredag eftermiddag kom Rasmus godt fra start med en sejr i første kamp mod en lokal østrigsk spiller. Magnus fik en meget hård første kamp mod en god tjekkisk squash spiller som senere blev nummer 3 i turneringen. Magnus formåede dog at presse den rutinerede tjekke ud i fire sæt, og havde 3 sætbolde, der kunne have bragt kampen ud i et femte sæt. Dommeren var heller ikke ligefrem på Magnus’ side, og det frustrerede Magnus. Han var en smugle ærgerlig over, at han tabte første kamp 3/1, men så gik Magnus efter 9 pladsen – altså at vinde resten af kampene.

  

Lørdag skulle Rasmus spille mod den 1. seedede hollænder Peter Fritsche (nr. 5 på U13 Europaranglisten), hvor Rasmus spillede en god kamp og tog et sæt, men den hurtige hollænder havde flest kræfter, og han hev sejren hjem i fjerde sæt 11/9.

 

I anden kamp havde Rasmus den skotske Richard Hollins, som han havde slået 3-2 til Danish Junior Open. Kampen blev lige så tæt som sidst, men desværre til skottens fordel. Rasmus ærgrer sig stadig over, at han ikke tog Richard Hollins. Han kom klart foran i 3. sæt og tog den hjem til stillingen 2-1, men tabte 4 sæt efter at have haft 4 matchbolde. Richard Hollins havde derefter overtaget og femte sæt endte 11/6. Hvilket betød, at søndagens kamp for Rasmus ville blive om 7-8.pladsen.

 

Magnus mødte i sin første kamp lørdag endnu en tjekke, og det blev en ensidig affære mod den tjekkiske Bergel med godt presspil og aggressivitet fra Magnus og en sejr på 3/0 som resultat. Sejren gav Magnus en smule selvtillid til de kommende kampe. Så skulle han i anden kamp spille mod en slovakisk spiller ved navn Matas. Den så på papiret en smule sværere ud end den foregående mod Bergel, men hvis Magnus spillede sit pres spil med en smule aggressivitet skulle det nok blive en fin kamp. Magnus spillede en stort set fejlfri kamp og vandt 3/0. Magnus var dermed i plate-finalen og skulle søndag spille om 9-10 pladsen.

 

Søndag

Den sidste kamp for Magnus mod den irske Scott Gillanders så på forhånd svær ud, og han vidste ikke hvordan den skulle ende men håbede på sejr, hvis han spillede sit spil. Det gjorde han og hev sikkert 9. pladsen hjem. Rasmus skulle spille om 7/8 pladsen mod den 5. til 8. seedede Victor Milosavljevic. Rasmus spillede et tungt pres spil, og det virkede godt mod en knap så hurtig kroater, og han vandt den overbevisende 3/0. Så alt i alt en rigtig god debut med flere sejre end nederlag til de danske drenge J

 

Efter kampene søndag var der også tid til en tur rundt i Wien, og Rasmus og Magnus siger tak for en god oplevelse, og hvis de selv skulle sige det, var det en fed weekend.

 

Rasmus Gyde og Magnus Nørtoft Laursen

 

Carsten Lausten 07-03-2011

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop