Finaledag til DM i Herning 2011

To titelforsvar stod på spil i dagens finaler. Både Line Hansen og Kristian Frost havde muligheden for at genvinde titlen som Dansk mester

DamefinalenPodiet damer DM 2011

Line Hansen havde ikke afgivet et eneste sæt inden finalen og så opsat ud på ikke at gøre det i hele turneringen overhovedet. Som storfavorit gik hun på banen mod Sally Skaarenborg og lignede ikke en spiller, der var tynget af favoritrollen. Med tætsiddende længder og sikkert angrebsspil satte hun sig på kampen fra starten af og gav ikke Skaarenborg nogen muligheder for at komme til. Hansen vandt både 1. og 2. sæt nemt og havde i 3. sæt overskud til at joke med publikum. Hansen er Danmarks bedste uden tvivl og i sin helt egen klasse. Det gjorde hun tydeligt, da hun vandt sit 6. Danmarks mesterskab i træk. Ingen ser ud til at kunne gøre indhug i hendes altdominerende squashregime. Stort tillykke med danmarksmesterskabet.

Bronzekampen

Kampen om Bronze var noget mere åben. Cecilie Mayer mødte Dagmar Feddern i kampen om 3. pladsen. På forhånd var Feddern en svag favorit, men Mayer har gennem hele sæsonen spillet flere turneringer, og det kunne måske gå hen og blive den afgørende forskel. Mayer startede kampen godt og første sæt var meget lige. Men Mayer havde marginalerne med sig og vandt det 11/6. Kampen vendte til Fedderns fordel i 2. sæt, og hun kunne trække sig ud af flere tætte dueller som vinder. Selvom Mayer har annonceret, at 2011 er hendes år, så var heldet alligevel ikke med hende, og Fedderns angrebsspil viste sig meget effektivt. Hun vandt det efterfølgende sæt og lukkede kampen definitivt i 4. sæt. 3-1 til Feddern. Hun sikrede sig sin første medalje ved et senior DM og kom dermed i selskab med sin søster, Marie - Louise Feddern, der også har vundet medalje ved DM i squash. De indskriver sig i søskendehistorikken sammen med Korsbjerg-brødrene, der for nogle år tilbage dominerede dansk squash på herresiden. Mon aktuelle Frost-familien en dag kan gøre det samme? I hvert fald gør brødrene Frost deres for at blive en del af historien, da hjemmebanefavoritten Kristian Frost i dag stod i herrernes finale.

DoublekampPauseklovneri og uddeling af titlen Årets Squasher

Pausen mellem dame - og herrefinalen blev udfyldt af en underholdende opvisningskamp i Doublesquash. Parrene var udtaget efter underholdningsværdi og showmanship. De bestod af kendisholdet (Gus Hansen og Michael Frilund (henholdsvis kendt fra Poker og reality TV) mod Squashbumserne (Caspar Grauballe og Rasmus Silas Petersen (henholdsvis bronzemedaljetager ved dette års DM og løbe/spring stærke Silas). Det var et virkeligt sjovt indslag før alvoren om DM-titlen kunne begynde. Men inden publikum kunne se squash igen blev alt det arbejde som ligger bag succesen på banen honoreret. Dansk Squash Forbund udnævner hvert år "Årets Squasher". Prisen går til en person, der gennem sine personlige og faglige egenskaber markerer sig positivt inden for dansk squash. En person, der er med til at udvikle, synliggøre og udbrede squashsporten på klubplan, landsplan eller regionalt. Årets fornemme titel gik meget passende til Karsten Fuglsang fra Herning Squashklub; drivkraften bag DM i 2011 og hovedmand bag klubbens held med at få den nye haludvidelse ved banerne. Stort tillykke. Læs mere her.

Podiet herrer DM 2011Herrefinalen

Efter Doublen og prisoverrækkelser indtog finalisterne, Kristian Frost og Morten W. Sørensen, banen til DM-finalen. Frost er forsvarende mester, mens Sørensen har vundet mesterskabet 3 gange tidligere. Begge spillere bruger banens dybde effektivt med en Frost mere i den eksplosive stil og Sørensen ved ofte at tage tempoet ud af bolden. Efter nogle lidt henholdende dueller i starten af første sæt fik spillerne skudt sig ind på banen, og Frost satte tempo på spillet. Ved 6-2 lignede det, at Frosts spil fik Sørensen på hælene. Sørensen kom tilbage med et flot nickshot, men Frost holdt fast i sit hurtige spil og kom med det samme foran igen. Hele tiden hurtig på bolden lignede Frost en spiller med stort fysisk overskud. Et par fejl gav Sørensen nogle nemme point, men Frost tog alligevel sikkert 1. sæt. 11 - 6.

Sørensen kom godt fra start i første sæt og førte 2-0 efter kampens første virkelig lange duel, som Frost tabte på en uprovokeret fejl. Sørensens gode defensiv så ud til at lukke ham ind i kampen igen langsomt, og duellerne begyndte at tage længere tid. Tempoet så ud til at falde i Frosts spil, selvom han dog fik flyttet Sørensen godt rundt på banen. Men der var tydelig forskel fra første sæt i Frosts spil. Han tog boldene senere og lavede flere fejl. Det betød, at Sørensen pludselig så ud til at tage styringen. Sørensen havde endda overskud til at lave lidt sjov ved stillingen 7-4 og vandt den næste duel med et karakteristisk kort drop. En stroke mod Morten og en uprovokeret fejl sendte dog Frost tilbage i sættet igen. Frost vandt den vigtige næste duel på en god længde uden for Sørensens rækkevidde, og der blev korrekt dømt no let på Sørensens forespørgsel om en let. Frost satte tempoet op igen, og ved 7-8 blev der spillet en del ombolde, men Frost udlignede til 8-8 på en fejl fra Sørensen. Frost tog føringen med et godt drop til publikums store fornøjelse. Sørensen udlignede til 9-9, og stemningen var nu intens. En no let på en god kort hård længde fra Sørensen gav ham sætbold. Sørensen vandt andet sæt på endnu en uprovokeret fejl fra Frost.

Efter 40 minutters spil var stillingen 1- 1 og kampen helt åben. Tredje sæt åbnede med flotte pick ups fra Sørensen, men Frost holdt fast i sit spil og vandt bolden. Frost satte fra starten af masser af fart i bolden og vandt duellerne. 4 -0 til Frost efter en uhyrlig boast, der vandt ham bolden og et efterfølgende krydsdrop, der fintede Sørensen. Angrebsspillet var igen på plads for Frost, og der var langt mere overbevisning i hans spil. På trods af flotte recoveries fra Sørensen førte Frost nu 6 - 1. En diskussion med dommeren satte Sørensens kampiver i vejret, og Frost begyndte at lave uprovokerede fejl. Igen vendte kampen, og der viste sig en lille åbning til Sørensen. Frost lukkede imidlertid hurtigt den kattelem og tog føringen 9-4. Frost vandt sikkert tredje sæt 11 - 4.

Fjerde sæt begyndte med flere tætte dueller og en del ombolde. Men ved 2- 0 til Frost så Sørensen ud til at være tæret af Frosts tempo. Det så ud som om, at Frost havde luret dette, og han kørte derfor Sørensen rundt i alle hjørnerne i den næste duel for derefter at sætte tempoet op igen. 4 -1 og det var nu, at Sørensen skulle tilbage i kampen for at have en chance. Men en fejl efter en lang duel sendte Sørensen endnu mere bagud. Frost fortsatte ubarmhjertigt og lignede igen en selvsikker squashspiller. Foran 7-1 efter at have jagtet Sørensen rundt på banen var sejren i sigte. Frost vandt de efterfølgende bolde overlegent og kunne serve DM-titlen hjem ved 10 - 1. Han vandt kampen på et nickshot og tog DM titlen for 2. gang. Stort tillykke med danmarksmesterskabet.

Bronzekampen

I herrernes bronzekamp stod Michael Hansen over for Caspar Grauballe. Grauballe har i hele turneringen spillet godt og vist god form, så han var klar favorit til at vinde Bronzen. Det tog da heller ikke Grauballe lang tid at vise hvorfor. Hansen fik ikke et ben til jorden og måtte sande at selv mange års erfaring på topplan ikke slår til overfor en velspillende Grauballe i topform. Grauballe vandt sikket kampen og dermed sin første medalje ved senior DM. Tillykke.

God stemning tilskuere
Se en oversigt over de andre rækker til DM her

Junior DM 2011 i Hammerum

Finaledagen i Herning sluttede med faldende sne og langt hjem for mange. Men weekenden har været det hele værd og arrangementet utroligt vellykket. Formanden for Dansk Squash Forbund, Tom K. Larsen, delte de velfortjente præmier ud og lukkede showet efter et DM med squashspil i høj klasse og mange tætte samt seværdige kampe. DM i Herning har været et flot udstillingsvindue for squash når det er allerbedst og også allersjovest. Tusind tak til arrangørerne og deltagerne for det. Der vil blive mulighed for at gentage succesen i Herning, når naboklubben i Hammerum, Sport92, allerede i næste weekend ligger lokaler til Junior DM 2011. Det vil sikkert blive en ligeså stor oplevelse, og der vil med garanti blive spillet fantastisk squash.

Vi ses i Hammerum.

 

 

 

Sponsorer Sponsorer Dunlop