Topseedet Rasmus M. Nielsen ude i kvartfinalen

Publikum måtte vente til hen på eftermiddagen før den første store overraskelse kom.

Fredagens optakt havde lagt i kakkelovnen til nye velspillede og tætte kampe. Og en af disse kom da Rasmus M. Nielsen (OSC), topseedet og blandt favoritterne til at vinde DM guldet, tabte til Caspar Grauballe (Herlev/Hjorten) i kvartfinalen.

Nielsen måtte trække sig med en skade i 3. sæt efter at have løbet langt og kæmpet for at nå en umulig bold. På det tidspunkt var han allerede bagud 2 -0 i sæt, og Grauballe havde styret kampen hele vejen med angrebssquash i høj klasse og et udsøgt blik for at vælge det rigtige slag på det rigtige tidspunkt. Synd for både Grauballe og Nielsen at kampen måtte ende med en skade, der forhindrede Rasmus i at fortsætte. Det havde været en fantastisk afslutning på kampen for Grauballe, at kunne have vundet 3 -0 og endelig slå sin konkurrent i en vigtig turnering. Nu venter et opgør med ungdommen i form at Grauballe mod den erfarne Morten W. Sørensen (Birkerød), der er gået sikkert videre til semifinalen. En spejling af den konstellation finder vi også i den anden semifinale, hvor "hjemmebane"favoritten, Kristian Frost, er sikkert i semifinalen, hvor han møder veteranen Michael Hansen (OSC), der også har udraderet sine modstandere. Temaet er ren X-faktor: bliver det ind med de unge og ud med de gamle? Det ved vi, når finalen spilles i morgen. Først skal semifinalerne afgøres i aften. Følg med i resultaterne her.

I damemesterrækken var der reelt kun én begivenhedsrig kamp i vente nemlig matchen mellem Bine Lind (Herlev/Hjorten) og Sally Skaarenborg (Kolding KFUM). Lodtrækningen var faldet sådan ud, at de allerede skulle mødes i kvartfinalen. Begge spillere kender hinanden godt og har trænet sammen i Odense. Men der var spænding i luften, da forventningerne til Bine Lind var store, selvom hun lige er kommet tilbage fra en lang skadespause. I 1. sæt viste nervøsiteten sig tydeligt hos begge parter, der lavede masser af uprovokerede fejl. Man kunne se, at Lind mangler kamptræningen, men at hun helt sikkert bliver en trussel, så snart timingen er tilbage. På trods af dette vandt Lind første sæt i ombolde i en uskøn masse af fejlsquash. Skaarenborg fik mere styr på sit spil i de næste sæt og fik mere kontrol over kampen. Færre fejl og mere dybde i spillet gjorde, at Skaarenborg tog sejren hjem på trods af den usikre start. Hun møder nu Dagmar Feddern (Team Århus) i den ene semifinale, mens Line U. Hansen (OSC) står i den anden semifinale sammen med Cecilie Mayer (Birkerød). Hverken Line eller Dagmar har haft svære kampe, så de må siges at være favoritter til at gå videre. Semifinalerne spilles i aften. Følg med her.

bonnie barr 26-03-2011
Sponsorer Sponsorer Dunlop