Årets anden sidste turnering var i Schweiz, hvor jeg var tredje seedet i eventet. Første kamp stod jeg overfor Ondrej Erti (Cze), vores første møde, men synes mulighederne så gode ud.

Første sætskulle jeg lige vende mig til de varme forhold. Bolden hoppede en del, og targets skulle lige på plads. Vi fulgtes ad til 4-4, før jeg fik mere kontrol på mit spil og satte ham under pres. Jeg tog de næste 17 point og altså første sæt 11/4 og en føring på 10/0, før han fik et point, som dog var hans eneste i anden sæt – 11/1. Tredje sæt gav han det en sidste chance. Jeg lavede et par fejl, men havde stadig god kontrol over sættet. Resultatet blev 11/7, og derved klar til kvartfinalen senere på dagen.

I kvarten stod jeg overfor Andre Haschker (Ger), som på trods af hans lavere rangering er en god erfaren spiller. Jeg fik da også flere problemer i denne kamp end første. Han kom godt fra start, og jeg fik ikke sat ham nok under nok pres. Han spillede fornuftigt, men jeg prøvede at arbejde ham rundt dog uden helt stor succes. Det var tæt hele vejen, men i slutningen af sættet lavede jeg nogle dumme fejl, som gav ham sættet 7/11.

Andet sæt var tæt igen, men mit spil begyndte at fungere bedre, og han måtte arbejde hårdere. Han førte dog lidt igennem sættet, men i slutningen virkede det lidt som om han løb tør for kræfter. Jeg kunne tage en stibe point til sidst og andet sæt 11/8.

Det var lidt vendepunktet i kampen. Tredje sæt var han med, men havde hele tiden en lille førring. Det var ham der måtte arbejde i duellerne, og fik mere og mere styr på ham. Jeg tog tredje sæt 11/6, og han begyndte at se mærket ud.

De to forregående sæt have haft god effekt. Fjerde sæt blev aldrig spændende, og jeg fik hurtigt lukket det 11/2 efter en times spil.

Dermed var jeg klar til semifinalen som skulle spilles kl 10 den næste dag. Her stod jeg overfor endnu en tysker Jens Schoor, anden seedet i turneringen, og vi ligger meget tæt på PSA ranglisten. Normalt har vi nogle gode dueller, hvor der skal arbejdes hådt, men udfaldet var dog et andet i dag.

Jeg fik en god start på kampen. Jeg kom hurtigt foran og han startede langsomt. Han kom lidt bedre med i slutningen af sættet, men det blev aldrig rigtig farligt. Jeg lukkede første sæt 11/5 og følte mig ovenpå.

Andet sæt var meget lignende første. Igen en lidt sløv start fra ham og en hurtig førring. Jeg ville lidt for meget i slutningen af sættet, som gav ham lidt flere point, men ligesom første gik sættet 11/5 til mig.

Tredje sæt gav han dog det sidste. Vi spillede mere tæt, og jeg måtte arbejde mere for at vinde duellerne. Han lavede nogle vinderslag, og duellerne trak mere ud. Men i slutningen af sættet begyndte han at virke flad, og jeg kunne trække fra. Jeg tog sættet 11/7 og kampen 3-0 og var klar til finalen senere på dagen.

I finalen stod jeg overfor Kristian Frost (Den) - første seedet i turneringen. Vi har efterhånden spillet mange gange, og det plejer altid at være nogle gode dueller.

Han kom rigtig godt fra start. Jeg var ikke helt oppe i gear, og det udnyttede han til fulde og satte et godt tempo. Jeg lavede for mange fejl, og han fik arbejdet mig godt rundt. Første sæt gik hurtigt til ham 4/11.

Andet sæt kom jeg bedre med. Spillede mere tålmodigt og begyndte at arbejde ham mere rundt. Jeg kom stille og rolig ind i kampen, og synes jeg fik bedre styr på ham. Jeg fik skåret ned på fejlene, og duellerne blev lange og fysiske. Vi fulgtes ad hele vejen til 9-9. Her var momentum desværre på hans side, og fik han taget de to næste point til 9/11.

Bagud 0-2 så det ikke så positivt ud, men jeg følte at jeg først rigtig var begyndt at komme i gang, så gik ind til tredje sæt med modet oppe. Jeg startede også rigtig godt ud i sættet og fortsatte takterne fra andet sæt. Jeg fik en hurtig førring som gav et lille ekstra selvtillid boost, og lavede få fejl. Duellerne var dog stadig lange, men følte mig lidt mere ovenpå, og fik ham til at arbejde godt rundt. Udfaldet blev 11/4 til mig og dermed et lille comeback.

Fjerde sæt svarede Frost dog igen, og kom godt med. Jeg følte dog han så lidt mærket ud fysisk, men kunne også selv godt mærke tempoet og de lange dueller. Sættet var tæt hele vejen som anden, og ingen af os kunne få det lille forspring som gav mere sikkerhed. Det var tæt indtil 9/9, hvor vi havde en lang duel. Udfaldet blev desværre et drop fra min side lige i toppen af tinnet så bragte ham på mactchbold. Denne missede han desværre ikke og kampen blev afgjort på en stroke til ham – 9/11 og dermed nederlag 1-3 efter ca 75 min.

Egentlig meget god tilfreds med turneringen. Har haft lidt vrøvl med foden siden individuelt DM som brød op igen til EM, så vidste ikke helt om formen eller foden var, hvor den skulle være. Så glad for den holdt og formen stadig er der efter lidt pause. Nu er det bare hjem og træne op til næste turnering – Pilatus cup om to weekender samme sted. Her er Frost første og jeg anden seedet, så forhåbentligt kan vi mødes i finalen igen, dog med et lidt andet udfald J

 Link til turneringen her

/Rasmus M Nielsen

 

tkl 28-05-2012

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop