Squash EM 2012 Nürnberg

Efter en halv lang flyvetur ankom vi til Nürnberg tirsdag eftermiddag. Planen var lidt let aftentræning for at få fornemmelse for banerne og selvfølgelig lige at få testet center court ASB glasbane. Indkvartering tirsdag aften på Novotel et klassisk Squash hotel af ganske udmærket standard. Det skal dog lige bemærkes at alle squash-nationer (måske med undtagelse af værtsnationen Tyskland) var utilfreds med den lange transporttid fra spillested til hotel!

Onsdag var det tid til at komme i ilden mod forhånds-favoritterne (Læs Europa-mestrene) fra England. Der var debut til Thomas Pilak mod en utrolig stærk Tom Richards (nr.15 i verden). Aldrig nemt at spille mod en modstander som når alt og ikke laver nogen fejl. En udmærket indsats af Pilak som var fint med i alle dueller, men når der skulle tælles point blev en klar nr.2. Danmarks nr.1 Kristian Frost skulle også på en voldsom opgave i og med verdens nr.1 James Wilstrop var klar til kamp. Det blev som ventet 3-0 til James, men Frost havde stor ære af kampen som blev spillet i meget højt tempo, og som dansk spion overhørte jeg den engelske landstræner fortælle Mr. Wilstrop at han skulle prøve at sætte tempoet ned! Sætcifrene blev 11-8, 11-8, 11-8 så det var kun små marginaler der skilte de to kombattanter ad.

Caspar Grauballe var heller ikke kommet på sommerferie mod regerende verdensmester Nick Matthew og selv om Grau kørte i højt tempo og fandt et par fantastiske vinderslag frem var Mr. Matthew en for stor mundfuld og igen måtte Danmark indkassere et 3-0 nederlag. Sidste dansker i kamp var Landsholds-veteran Morten W. Sørensen (i landshold-sammenhæng også kaldet ´Den Store Wiegandt´ ) og han fortjente i denne kamp sit Nick-Name. Som den rutinerede herre han er, var han godt klar over at kampen ikke var mod England men Holland og Tyskland dagen efter og økonomiserede fornuftigt med kræfterne mod verdens nr.10 Daryl Selby. Med nederlag på 4-11, 6-11 i de 2 første sæt havde Wiegandt lullet sin modstander i søvn og med et surprise attack lykkedes at hjembringe 3.sæt 11-7. Kræfterne var opbrugt og Selby tog 4.sæt sikkert, men et dejligt sæt at få som teoretisk kan gå hen og få betydning hvis resten af gruppekampene går hen og bliver et par tætte affærer.

 

Alt i alt en god generalprøve før de vigtige kampe torsdag 11.30 (Holland) og 17.30 (Tyskland). Personligt syntes jeg det er lidt ærgeligt at meget af EM afgøres på en enkelt dag frem for at lægge en ekstra dag ind i kalenderen, så alle hold kunne ha´ en mere optimal forberedelse til hver enkelt kamp. Over and out Journalist, Maskot og Massør Gus Hansen.

 

 

elzbieta 03-05-2012

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop