Valencia

Efter turneringen i Santiago, hvor jeg heldigvis nåede at få min bagage inden jeg skulle hjem, var der ikke tid til pause før turen gik til Valencia, for at spille challenger 15 turnering. Små to døgn i Danmark, hvor der lige skulle spilles en holdkamp, før afgang søndag morgen, da kvalifikationen startede mandag. Jeg var første i kvalifikationen, og havde fået en udmærket lodtrækning. Mandag morgen ændrede tingene sig dog, da en spiller fra hovedturneringen trak sig, og jeg derved fik hans spot i hovedturneringen. Det var dog ikke det mest optimale spot, da jeg derved mødte anden seedet Allan Clyne (SCO) nr. 29 i verden. Pga. min tidlige ankomst, havde jeg et par dage til at træne, samt vende mig til banen, da der var meget varmt.

Det blev onsdag og efter flere kampe blev det min tur til at gå på banen kl. 18.30. Vi startede med nogle lange dueller. Bolden hoppede en del, og det var svært at afgøre den, så der skulle arbejdes for vært point. Vi fuldtes meget god ad hele vejen, og ingen kunne rigtig slå hul. Det lykkedes mig dog at lukke sættet 11/9, efter et drop fejl fra hans side.

Andet sæt forsatte i et højt tempo. Duellerne var lange, og der begyndte at komme lidt flere stop, hvor banen skulle tøres op (dette skyldes bl.a. varmen, men også at gulvet var overflade behandlet så svenden lå som perler på gulvet). Han arbejde mig godt rundt, og det holdt hårdt at være med i duellerne. Jeg fik dog bragt mig frem til flere gode muligheder, og fik afgjort nogle hårde bolde. Jeg kom først på sætbold, men han kom tilbage, og vi måtte ud i en tiebreak. Her bølgede det frem og tilbage med sætbolde til begge sider, men til sidst fik jeg lukket sættet 16/14.

De to første sæt havde dog taget mange kræfter, og jeg fik en dårlig start i tredje, hvor han kom ind foran og styrede duellerne. Jeg havde svært ved at spille mig ud af presset, og havde lidt problemer med shot selection, som gjorde han fik skabt et hul. Jeg fik dog stille og roligt arbejdet mig tilbage, men hullet var for stort, og han tog det 7/11.

Fjerde sæt fik jeg startet bedre. Vi var begge mærket fysisk, men de lange dueller forsatte og tempoet blev holdt højt. Der var stadig flere stop, og selvom vristband, trøjer og headband blev skiftet var der stadig brug for at banen blev tørret flere gange. Jeg fik skabt et lille hul i sættet, men begyndte at føle mig udmattet, og han fik arbejdet mig bedre rundt, og konvertere min føring på 8-6 til 8-10. Jeg fik reddet en enkelt sætbold, men han lukkede sættet 9/11.

Femte sæt fik jeg en rigtig dårlig start. Han var foran hurtig 1-5, og jeg tog ham for hurtigt kort. Jeg fik dog arbejdet mig stille og roligt tilbage og fik udlignet til 8-8. Med to vinder bolde på staight killnicks kom jeg på matchbold 10-8. Han svarede dog igen til 10-9. Men jeg havde heldigvis ikke brug for flere matchbolde og kunne strække armene i luften med en 11/9 sejr i femte sæt.

Kampen tog små to timer, hvor jeg fik brug fem trøjer, fem vristband, fem headband, to par short og 2 sko. Så var godt flad efter kampen, men dejlig fornemmelse at få slået en top 30 spiller.

 

I kvartfinalen stod jeg overfor Kristian Frost, som også havde været igennem en hård femsætter. Her fik jeg desværre en rigtig dårlig start på kampen, og var hurtigt bagud 1-6 i første sæt. Han spillede fornuftigt og jeg havde svært ved at få gang i kroppen. Jeg fik dog arbejdet mig tilbage i sættet, men hullet var for stort, og første sæt gik til ham 7/11.

Andet sæt var mere lige. Duellerne var lange, og der var ingen lette point at hente. Vi fulgtes ad til 8-8, men den forgående kamp begyndte at sætte sine spor. Jeg begyndte at føle mig træt, og Frost var god til at komme ind foran og arbejde mig rundt. Sættet gik til ham 8/11.

Tredje sæt startede jeg rigtig fornuftigt ud. Fik arbejdet ham rundt og kom ind foran på banen. Det var mig der styrede duellerne i starten af sættet, og jeg fik skabt et hul. Han arbejde sig dog stille og roligt tilbage i sættet, men jeg formåede at holde afstanden og fik lukket sættet 11/8.

I fjerde sæt var batterierne desværre ved at løbe ud. En dårlig start hjalp ikke på udgangspunktet, men der var simpelhen ikke mere energi tilbage, og jeg tabte sættet 4/11. Derved blev det et 1-3 nederlag på små 80 min, men der er flere positive ting jeg kan tage med hjem i bagagen som kan arbejdes videre på til næste turnering.

 Link til turneringen her

/Rasmus M Nielsen

 

senioraktiv 27-10-2012

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop