Sydhavsmesterskabet

Søndag d. 10. november blev der i Nykøbing Falster Squashklub spillet topopgør mellem Lolland og Falster

Squash Lolland og Nykøbing Falster Squashklub spillede søndag d. 10. november om den fine tittel - at blive årets Sydhavsmestre

Op til topogøret havde Peter Dilling fra Nykøbing Squash lagt en fin pressemeddelelse op, så Sydhavsmesterskabet blev synliggjort.  

Pressemeddelelse

SYDHAVSMESTERSKAB I SQUASH D. 10. NOVEMBER

For blot 3 år siden var der nok kun få Lolliker eller Falstringe, der kendte til den intensive, konditionskrævende og underholdende sportsgren squash. Det er der til gengæld blevet ændret grundigt på efterfølgende, og søndag d. 10. november afholdes det første årlige Sydhavsmesterskab i squash. Mesterskabet afholdes som et samarbejde mellem squashklubberne i hhv. Nykøbing og Søllerød. I år afholdes mesterskabet i Nykøbing og forventningen er at mesterskabet derefter bliver en årlig begivenhed, der afholdes på skift på Lolland og Falster

Klubejer Peter Dilling fra Nykøbing fortæller, at klubben allerede har indkøbt en kæmpestor vandrepokal samt præmie til det vindende hold. Han tilføjer, at nogle af hans klubmedlemmer på det seneste har joket med, at klubben burde lave et kæmpestort medaljeskab og fortælle besøgende modstandere, at de forventer at fylde skabet med pokaler og medaljer inden længe. Set i lyset af, at både Nykøbing og Søllersted er 20-30 år nyere end de fleste andre danske klubber, erkender Peter Dilling, at ambitionen nok er lidt for ambitiøs indtil videre. Til gengæld holder han meget af tanken om kærligt drilleri mellem klubberne og fortsætter med at fortælle, at hans egne medlemmer har glædet sig som små børn til at prøve kræfter med en klub, der er mindst lige så ambitiøs som hans egen.

Begge hold stiller med 5 spillere i årets holdmesterskab. På et senere tidspunkt vil der ligeledes blive afholdt et mesterskab for individuelle spillere. Peter Dilling afslutter med en opfordring til, at alle sportsfolk, der er interesserede i at afprøve en ny og spændende sport henvender sig til dilling@nfsquash.dk for at høre nærmere om sporten. Som han siger, gør klubbens unge alder det relativt nemt for de fleste at følge med. Afstanden mellem top og bund er ikke lang blandt klubbens regelmæssige spillere - fx var årets klubmester blandt sidste års nybegyndere. Der er dermed stadig gode muligheder for både at spille sig på næste års potentielle mesterhold eller klare sig godt som individuel spiller. Han tilføjer, at det samme muligvis gør sig gældende i Søllested, omend han med et grin erkender, at der naturligvis er en risiko for at det kommende mesterskab vil vise, at elitetræningen på Lolland er mere fremskreden end på Falster.

Der meldes tilbage til forbundet, at klubberne havde en rigtig hyggelig dag, hvor der blev spillet nogle gode kampe.

Der var 4 spillere på hvert hold, og der blev trukket lod om, hvem der skulle spille mod hinanden. Der blev spillet 2 intense runder, hvor Nykøbing dog løb med sejeren, og vandt opgøret 7-1. Med tiltlen årets Sydhavsmester fulgte en fin vandrepokal, som Nykøbing nu kan have stående frem til det næste opgør.

Udover vandrepokalen til vinderholdet var der sponsorpræmier til alle, så ingen gik tomhændede hjem. Men udover præmierne blev der hyggesnakket, og også govet gode råd til nye træningsøvelser - Så SquashLolland går nu i skarp træning, så de er klar til næste års Sydhavsmesterskab.  

Maiken Møller 13-11-2013

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop