Squash Team Ryder Cup 2003

Endelig kom weekenden alle golfspillende squashere havde ventet så længe på, nemlig 3. weekend i August, hvor årets Ryder Cup for squash spillere skulle afgøres.

Østholdet var forsvarende mester på baggrund af det uafgjorte 15-15 sidste år og den famøse tekniske fejl, der gav trofæet til hjemmebanen i tilfælde af uafgjort og ikke som reglerne foreskriver til den forsvarende mester. Vest var derfor mere end opsat på at sætte tingene på plads i årets dyst på egen grund i det dejlige Hjarbæk Fjord Golf Center.

Opstillingerne gav på forhånd en lille fordel til Vest, men hulspil ER anderledes end slagspil, så dette lod Vest sig ikke påvirke af.

Fourball 1: Fredag 15.30

Efter velkomst og oplæsning af holdopstillinger kunne kampene gå i gang. Øst Kaptajn Peter Gyde havde flere meget spændende opstillinger i denne runde, mens Vest stillede stærkest muligt op fra start i håb om at ryste Øst fra start, og den taktik viste sig fornuftig, idet Vest vandt med 4-2 i første runde. Flere af kampene gik til 18 green og af de mere bemærkelsesværdige resultater kan nævnes de flotte sejre til Kasper/Mogens over Elsebeth/Jonas på klare 5/4 og Yeo/Kruuses knusende sejr med squashcifrene 9/7 over Hansen/Andersen.

4-2 til Vest, og Øst havde fået noget at tænke over før den meget svære Foursome lørdag morgen, hvor Vest traditionelt har været meget suveræne.

Foursome: Lørdag 09.15

Flere spændende kampe i sigte og Øst havde denne gang mere "sikre" opstillinger på kortet mens Vest havde gamlet lidt med flere af sine, især 1. singlen så meget svær ud mod de 2 bedste fra Øst, men Jesper/Kenneth stod simpelthen for weekendens flotteste præstation og slog meget klart Øst med 4/3 til stor undring for Øst Kaptajnen.

De øvrige kampe stod for 3 klare sejre og 2 delte. Øvli/Klintemark viste igen en fremragende foursome mod de unge drenge Bonde/Knigge som langsomt men sikkert blev knækket. Gyde/Holde spillede også fantastisk og gav ikke sine modstander nogen chance. De 2 A/S'er tippede hele tiden som ofte set i Foursome, men begge endte efter spændende dyster A/S.

Samlet igen 4-2 til Vest, og nu for alvor problemer for Øst før lørdagens Fourball 2.

Fourball 2: Lørdag 15.30

Øst havde igen sat spændende hold op, mens Vest hold ved konceptet om teams omkring egne handicaps.

Øst kom for første gang godt af sted og vandt de to første kampe hvilket denne gang var lidt overraskende, da Vest stadig havde meget stærke doubler her, men 2-0 til Øst her, og de øjnede for første gang en mulighed for at komme tilbage i dysten. Men Bjørn/Øvli vandt den forventede sejr over Holde/Steman og Bodenhoff/Kruuse deres over Knigge/Andersen og så var det 2-2. De sidste 2 var forventet jævnbyrdige men det blev til klare sejre til hhv. Vest i form af Yeo/Fink som meget flot slot Elsebeth/Korsbjerg med 5/4 og Øst som med Boel/Hansen vandt overraskende klart over de erfarne Klintemark/Remo, som måske var lidt præget af det pressede program og tabte 4/5.

Samlet 3-3, hvilket var tilfredsstillende for Øst men næppe nok da det betød en samlet føring på 11-7 før de 12 singler. Vest havde således kun brug for 4½ point for at vinde pokalen, og det var der ikke mange fra Øst der troede på de ikke kunne samle.

Singler: Søndag 9.00

Der var lagt op til mange rigtig spændende dyster i singlerne.

1. bolden; Arthur mod Jesper - to meget erfarne og dygtige spillere mod hinanden, og meget meget flot vandt Jesper en sikker sejr på 7/5 via 13 pars! Flot af Jesper som bestemt ikke hærger hverken baner eller range pga. mange skader, men klasse fornægter sig ikke, og da Arthur ikke havde en god dag var der tale om afklapsning, og stor skuffelse for Øst, som havde regnet med sejr her.

2 singlen var Mini mod en lokal spiller da Gorm måtte køre hjem pga. klubmesterskab i Herlev. Lokal spiller var Hcp. 4 og bestemt favorit i kraft af dette samt banekendskab, men Mini spillede fantastisk og sikkert og vandt igen en flot og sikker sejr til Vest med 4/3, og nu var Øst's chancer væk da Vest var klart stærkest i bunden og disse blev da også klart vundet af hhv. Yeo, Fink og Kruuse. Eneste malurt var Remo's nederlag til Michael H. som igen viste sig at være en stærk spiller for Øst. Bodenhoff vandt sin over Knigge med 3/1 og så skulle der ske mirakler for Øst, men de udeblev heldigvis.

Bjørn slog Jonas klart på trods af Holdes gode spil, men Bjørn var 1 under på første 9, og så er det sgu svært at vinde sådan en kamp. Flot af Bjørn, der fik oprejsning fra sidste års Ryder, hvor han ikke var helt på toppen.

Kenneth kæmpede bravt mod Casper, som afgjort er meget talentfuld men tabte sin dyst med 3/2 og endelig en sejr til ungdommen hos Øst.

Seje Klintemark var ikke begejstret for mødet med Elsebeth og det gik som frygtet - Else spillede solidt og Klinten måtte lægge ryg til en del grinen i klubhuset, da Elsebeth jo spillede fra GUL TEE som alle andre. Det blev foreslået at Klinten næste år skulle spille fra Rød for at have en chance, men det nægtede han dog og gik på rangen og slog bolde…

Tilbage var så kaptajnernes dyst, hvor Gyde tørstede efter revanche efter sidste års nederlag. Længe så det ud til at Øvli skulle holde ham stangen da han konstant kom op og i uden prangende spil og var oppe med 2 efter 6. Gyde spillede sig dog op og ikke engang Øvli's hole-in-one forsøg på hul 9 (bolden landede 1 cm fra hulkant) eller efterfølgende chip for par på 10 kunne ryste Gyde, som efter rigtig godt spil vandt 3/2.

Ryom havde spændende kamp mod Boel og var lige ved at "snyde" ham for sejren, da han kom A/S på 17 efter at være bagud hele kampen. På 18 havde begge parput men Ryom misser og Boel holer, og vinder 1/0.

Samlet set vinder Vest 18-12 og altså ganske klart. Pokalen står nu hos Øvlisen det kommende år, og Gyde må overveje, hvordan han får samlet et hold der kan matche det meget stærke team Vest har, som især gang på gang viser, at de har nogle fantastiske kombinationer som kan spille fantastisk når det gælder, og samlet set er det måske endnu det stærke sammenhold og kendskab til hinanden hos Vest der giver den lille fordel.

Vest siger mange tak for tre fantastiske dage med gutterne fra Øst og vi glæder os utrolig meget til at komme til Sjælland næste år og forsvare vores pokal, og vi minder Øst om, at de endnu aldrig har slået os.

Tak for denne gang

Kim Øvlisen
Team Captain Vest

 

Se billedgalleri

FOURBALL 1 - FREDAG 15.30    
Fyn/Jylland Sjælland Score Points
Jesper Kristiansen / Claus Ryom Arthur Jakobsen / Gorm Nielsen 0/2 0-1
Jesper Windeløv / Bjørn Laursen Peter Gyde / Jonas Knigge 2/0 1-0
Kenneth Bruus / Kim Øvlisen Casper Bonde / Mads Korsbjerg 1/0 1-0
Mogens Klintemark / Kasper Bodenhoff Elsebeth Jensen / Jonas Holde 5/4 1-0
René Mortensen / Peter Fink Anders Boel / Bjarke Stemann 2/3 0-1
Anders Yeo / Mads Kruuse Michael Andersen / Michael Hansen 9/7 1-0
4-2
FOURSOME  - LØRDAG 09.15
Fyn/Jylland Sjælland Score Points
Jesper Kristiansen / Kenneth Bruus Arthur Jakobsen / Anders Boel 4/3 1-0
Jesper Windeløv / Claus Ryom Elsebeth Jensen / Gorm Nielsen A/S ½-½
Bjørn Laursen / Kasper Bodenhoff Peter Gyde / Jonas Holde 5/6 0-1
Kim Øvlisen / Mogens Klintemark Casper Bonde / Jonas Knigge 5/4 1-0
René Mortensen / Anders Yeo Mads Korsbjerg / Michael Andersen 6/5 1-0
Peter Fink / Mads Kruuse Michael Hansen / Bjarke Stemann A/S ½-½
4-2
FOURBALL 2 - LØRDAG 15.00
Fyn/Jylland Sjælland Score Points
Jesper Kristiansen / Jesper Windeløv Arthur Jakobsen / Casper Bonde 1/2 0-1
Claus Ryom / Kenneth Bruus Peter Gyde / Gorm Nielsen 2/3 0-1
Bjørn Laursen / Kim Øvlisen Jonas Holde / Bjarke Stemann 5/4 1-0
Mogens Klintemark / René Mortensen Anders Boel / Michael Hansen 4/5 0-1
Anders Yeo / Peter Fink Elsebeth Jensen / Mads Korsbjerg 5/4 1-0
Kasper Bodenhoff / Mads Kruuse Jonas Knigge / Michael Andersen 3/2 1-0
3-3
SINGLER - SØNDAG 09.00
Fyn/Jylland Sjælland Score Points
Jesper Kristiansen Arthur Jakobsen 7/5 1-0
Jesper Windeløv Local Player 4/3 1-0
Claus Ryom Anders Boel 0/1 0-1
Kim Øvlisen Peter Gyde 2/3 0-1
Kenneth Bruus Casper Bonde 2/3 0-1
Bjørn Laursen Jonas Holde 4/3 1-0
Mogens Klintemark Elsebeth Jensen 3/4 0-1
Kasper Bodenhoff Jonas Knigge 3/1 1-0
René Mortensen Michael Hansen 3/4 0-1
Anders Yeo Mads Korsbjerg 6/5 1-0
Peter Fink Bjarke Stemann 5/3 1-0
Mads Kruuse Michael Andersen 5/4 1-0
7-5
18-12
tkl 17-05-2008
Sponsorer Sponsorer Dunlop