Ryder Cup Squolf 2006

Lige siden afslutningen af sidste års match i Trehøje, har opgaven med at nå samme høje niveau været på dagsordenen. Efter lang tids søgen faldt valget på Falster, som den klub i Øst, der ville være bedst til opgave. Det skulle vise sig at være et rigtigt godt valg. Ikke bare var Falsters team i stand til at leve op til sidste års meget høje niveau, de var simpelthen i stand til at levere det mest imponerende setup med en fantastisk bane, dejlige og hyggelige indkvarteringsforhold, superlækker mad og en service helt i særklasse.

Rammerne var således mere end perfekte til den sjette match i rækken om ære og pokal mellem gamle og nyere squashere med hang til det udfordrende spil med den lille hvide bold.

Fourball Bestball 1

Belært af tidligere års nederlag, var den sædvanlige spændende og overraskende opstilling fra Østholdet skiftet ud med en mere traditionel af slagsen. Det gav nogle, på papiret, spændende matcher, hvor der var særligt store forventninger til Jesper/Mini – Arthur/Gyde. Minis normale storspil udeblev imidlertid og Jesper var ikke i stand til at modstå de to Københavneres sikre spil. Især Gydes putter var indstillet til at ramme hullerne, hvilket ikke levnede mange chancer for modstanderne. Udover denne meget overbevisende sejr trak Østholdet desværre kun én mere. Den blev i øvrigt vundet i ligeså overbevisende stil, idet Lasse og Hansen på det nærmeste udraderede Remo og sidste års østreserve, Stabel. Hvorvidt det skyldes, at Stabel ikke helt havde fået benene ordentligt ud af Østlejren vides ikke helt, men det må ha’ ligget og luret i holdkaptajnens bevidsthed. Resten af matcherne blev vundet i overbevisende stil, dog med omvendt fortegn. Det samlede resultat blev derfor et forspring til vest på 4-2, hvilket ikke var med i undertegnedes forudsigelser. Derfor måtte der lyntænkes i forbindelse med den næste rundes foursomes, som i øvrigt plejer at være Vestholdets stærkeste side.

Foursome

Endnu en skarp og på papiret spændende opstilling kunne præsenteres for de spændte spillere under den fantastiske middag fredag aften.

Forret: Vietnamesisk Kuglefisk med Sauce Näge
Hovedret: Okse Escalope m/ Lufttørret Vildtsvin og Parmesan på Sensommer Urter og Skysauce

En fantastisk flot menu, som blev nydt i fulde drag efter dagens hårde matcher. I øvrigt blev lørdagens vejrudsigt studeret MEGET nøje på DMI hjemmeside, idet der var udsigt til tung regn og mulighed for torden. Som aftenen gik, blev udsigten bedre og bedre og fra morgenstunden stod den på sol, som i øvrigt skulle vise sig at holde hele dagen. Smukt arbejde fra Henriette og Jayne i sekretariatet, som dansede solskinsdans hele fredagen for vores skyld.
På papiret så de opsatte matcher igen meget spændende og interessante ud, med en lille fordel til Vestholdet. Undertegnede vovede at skifte sin ellers trofast foursome-makker ud med sin nabo, hvilket dog skulle vise sig ikke at indbringe point på kontoen. Både Holde og Gyde tabte hver deres match med deres nye makkere. Men det var ikke uden under-holdning. Således viste Timse, at han mestrer det umulige, som han også gjorde det på squashbanen. På 12. hul sender Holde sit udslag meget tæt på søen, så bolden bliver godt og vel begravet i den bløde jord. Efter en laaaang diskussion vælger Østholdet at spille bolden, som den ligger. Og efter en endnu længere forberedelsestid slår Timse den godt mudrede bold flot ud af det fuldstændigt umulige leje, så Holde har et rimeligt put. På trods af en god klump mudder på bolden putter Holde den ind til en givet og hullet bliver delt – stik modsat Yeo og Thays’ forventninger nogle minutter tidligere. Men lige meget hjalp det jo desværre for slutresultatet.
Anderledes stærke viste Else og Lasse sig at være, da de slog det ellers meget stærke par, Øvli og Fink. Det er også værd at nævne de to stensikre spillere Hansen og Stemann, som satte Bodenhoff og Remo på plads med hele 5&3. Meget imponerende og alt i alt kunne Øst trække sig tilbage fra lørdagens foursome med resultatet 3-3, hvilket kun er sket én gang før. Meget imponerende og noget der gav Østholdet store forventningen til eftermiddagens matcher fra hvid tee, hvor netop Østholdet plejer at være rigtigt stærke.

Fourball Bestball 2

Endnu engang blev der præsenteret nogle spændende matcher og endnu en gang blev det gjort til en fantastisk menu. Denne gang en flot og imponerende frokostplatte med alt lige fra fisk og kød til lækre oste.
Tim Hoelgaard var blevet sat lidt op i rækkerne så han kunne snuse til det niveau han højst sandsynligt kommer til at tilhøre om et par år. Sammen med Gomse gjorde han en rigtig god figur mod de rutinerede og meget sammenspillede jyder, Øvli og Mini. Efter masser af flot spil blev resultatet dog til et nederlag på 4&3, men potentialet er ikke til at tage fejl af.
Fra hvid tee plejer det at være en hård opgave for Elsebeth, som til dagens match var ble-vet sat sammen med Stemann. At skulle spille mod to longhittere var måske ikke den mest optimale sammensætning, men det skulle vise sig at stabilitet og koncentration var nøglen til sejr. Matchen gik helt til 18. hul, hvor Else og Bjarke kunne strække armene i vejret som vindere, hvilket må siges at være en meget flot og imponerende præstation..!!
En anden stor præstation stod Lasse og Knigge for. Som en anden reservefar fik Lasse det maksimale ud af sin makker og Knigge spillede således noget af det bedste golf no-gensinde. Det resulterede i, at Yeo måtte tage til takker med et sine MEGET få nederlag gennem tiderne, hvilket naturligvis bare gør præstationen endnu større. Det samlede re-sultat blev igen en deling af de seks matcher, så spændingen om det samlede resultat var intakt.

Festmenuen

Aftenens festmenu var en storslået oplevelse. Trætte efter nogle meget hårde og tætte matcher, kunne spillerne sætte tænderne i følgende fantastiske menu:

Forret: Helleflynder på Aspargessalat
Hovedret: Sprængt Poulardbryst m. Mango Krebsetopping på Urtebund med Pommes Anna
Dessert: Panna Cotta

Et overflødighedshorn af lækkerier, som de sultne og trætte spillere indtog med største velbehag til god vin og/eller store kolde fadøl.

Single

I forbindelse med festmiddagen blev søndagens singler præsenteret og der var masser af klassikere. Som eksempler kan nævnes: Arthur – Jesper, de to holdkaptajner, Gomse – Bjørn, Stemann – Yeo og så havde Stabel fået æren af at spille kvindematchen. Det kan ligeså godt komme frem med det samme: Stabel tabte sin match fra herre-tee mod en meget velspillende Elsebeth og vil herefter være at finde i samme kategori som Klinten. En kategori af spillere som gives lov til at spille fra dame-tee næste år.

Ganske kort skal det nævnes, at Arthur igen vandt over Jesper, men den skulle gå helt til 18. hul, selvom Arthur var 3up med tre huller igen. Gydes putter var igen glohed og selvom Øvli stædigt fastholdt troen på, at den ville blive kold, skete det imidlertid ikke og trods en periode med et mistet sving satte Gyde tingene sat på plads på de efterfølgende huller til slutresultatet 3&1. Via flot og meget sikkert spil fik Gomse ordnet Bjørn og dermed var sid-ste års nederlag udlignet. Stemann fik IKKE sin revanche mod Yeo, som endnu engang vandt en overbevisende sejr. Denne gang dog med en hel del held indlagt… så meget, at han selv måtte kommentere det, men det ændrer ikke på slutresultatet, som var overbevisende 5&4.

Da de to sidste singler kom op af 17. hul var matchen stadig helt åben. Oven i købet med fordel til Øst, hvilket ikke passede en hurtigtregnende økonomiholdkaptajn. Hovedregningen foregik i højeste gear og den umiddelbare melding gik på, at Vest havde behov for sejre i begge matcher. Altså skulle de to sidste Østspillere bare have et halvt point hjem og de lå oven i købet godt til på det tidspunkt. Knigge var komme igen mod Remo efter en start på 4 nede efter fire huller og en udligning på netop 17. gav næring til optimisme blandt de mange tilskuere. Hoelgaard og Thaysen var lige inden 17. men et uheldigt udslag endte i den tværgående å med drop og efterfølgende tabt hul til følge. Nu skulle det hele afgøres på 18. Kun tilbage på Sct. Knuds i 2002 har matchen været så tæt og spændende til det sidste.
På 18. tee stod de fire spillere nu og havde kun dette ene hul tilbage for at afgøre hele den store match. Thaysen var første mand på tee og han præsenterede et flot og sikkert drive. Herefter var det Tims tur. Som debutant og med masser af tilskuere var det hård kost. Så hård at man kunne skimte en svag sitren i venstre legmuskel, hvilket måske var medvirkende til det venstreskæve drive, der kom ud af driveren og sendte bolden lige ud i den venstre fairwaybunker. Knigge stod herefter for skud og hans ellers så sikre Taylor Made Firesole m. bubleshaft svigtede desværre og sendte ligeledes bolden ud i venstre side. Nu var det Remos tur og desværre for Østholdet smed han med største sikkerhed et flot og lige drive af sted. Fordel Vest..!!

Knigges bold var ikke til at finde og efter stor frustration og ærgrelse måtte han tilbage til teestedet og derved var chancerne ved at rinde ud for ham. En efterfølgende tur i den lille skov i højre side af fairway kostede af en eller anden grund en wedge, men som han sag-de efterfølgende i baren: ”Det var det værd”.

Tim og Thaysens match var derfor Østholdets sidste håb, men det krævede en sejr på hullet fra Tim og desværre var Thaysen alt for sikker. Med sejren på hullet af såvel Thaysen og Remo blev det samlede resultat derfor uafgjort 15 - 15 og pokal og hæder til de forsvarende mestre… men men men, med mindst mulige margin og meget tyder på, at Øst kan trække den længe ventede sejr i land næste år. Troen er i hvert tilfælde blevet forstærket.

En rigtig god tradition er efterhånden etableret og den tilhørende hygge og de mange historieudvekslinger bliver kun bedre og bedre fra år til år. Historier som både omhandler de gamle squashtider, men også de efterhånden mange squolfmatcher. Vi er mange, der allerede har sat et stort og fedt kalenderkryds udfor weekenden for næste års match for at være helt sikre på at være med.

Datoen er: 17.-19. august 2007.
Det er Vestholdet, der er arrangør og det forlyder, at matchen planlægges gennemført i Holstebro eller Silkeborg, hvilket i begge tilfælde er baner i topklasse.
Vel mødt til den syvende Ryder Cup Squolf i 2007.

Mange golfhilsner

Peter Gyde
Team Major East

 

 

FOURBALL 1 - FREDAG 15.00      
Sjælland Fyn/Jylland Score Points
Arthur Jakobsen/Peter Gyde Jesper Kristiansen/Jesper Windeløv 4/3 1-0
Gorm Nielsen/AllanPedersen Bjørn Laursen/Kim Øvlisen 0/2 0-1
Jonas Holde/Elsebeth Jensen Peter Fink/Claus Ryom 4/5 0-1
Jonas Knigge/Tim Hoelgaard Kasper Bodenhoff/Anders Yeo 5/6 0-1
Lasse Andreasen/Michael Hansen Per Stabel/René Mortensen 4/3 1-0
Bjarke Stemann/Jan Vanting Henrik Thaysen/Mads Kruuse 3/4 0-1
      2-4
     
FOURSOME  - LØRDAG 09.00      
Sjælland Fyn/Jylland Score Points
Arthur Jakobsen/AllanPedersen Jesper Kristiansen/Claus Ryom 2/1 1-0
Gorm Nielsen/Peter Gyde Bjørn Laursen/Jesper Windeløv 2/3 0-1
Lasse Andreasen/Elsebeth Jensen Peter Fink/Kim Øvlisen 2/0 1-0
Jonas Holde/Tim Hoelgaard Henrik Thaysen/Anders Yeo 2/3 0-1
Bjarke Stemann/Michael Hansen Kasper Bodenhoff/René Mortensen 5/3 1-0
Jonas Knigge/Jan Vanting Per Stabel/Mads Kruuse 2/4 0-1
      3-3
     
FOURBALL 2 - LØRDAG 15.00    
Sjælland Fyn/Jylland Score Points
Peter Gyde/AllanPedersen Jesper Kristiansen/Peter Fink A/S ½-½
Arthur Jakobsen/Jonas Holde Bjørn Laursen/Claus Ryom A/S ½-½
Gorm Nielsen/Tim Hoelgaard Jesper Windeløv/Kim Øvlisen 3/4 0-1
Jonas Knigge/Lasse Andreasen Per Stabel/Anders Yeo 2/1 1-0
Bjarke Stemann/Elsebeth Jensen Kasper Bodenhoff/Mads Kruuse 1/0 1-0
Jan Vanting/Michael Hansen Henrik Thaysen/René Mortensen 0/1 0-1
      3-3
     
SINGLER - SØNDAG 09.00      
Sjælland Fyn/Jylland Score Points
Arthur Jakobsen Jesper Kristiansen 1/0 1-0
Peter Gyde Kim Øvlisen 3/1 1-0
Allan Pedersen Jesper Windeløv 3/2 1-0
Jonas Holde Peter Fink 1/0 1-0
Gorm Nielsen Bjørn Laursen 3/2 1-0
Elsebeth Jensen Per Stabel 2/1 1-0
Lasse Andreasen Claus Ryom 1/3 0-1
Bjarke Steemann Anders Yeo 4/5 0-1
Tim Hoelgaard Henrik Thaysen 0/2 0-1
Jan Vanting Mads Kruuse 5/7 0-1
Michael Hansen Kasper Bodenhoff w/o 1-0
Jonas Knigge René Mortensen 0/1 0-1
      7-5
       
      15-15

1

Stemann fortæller en lille løgnehistorie eller to…

 

2

…og lige en mere, som Kruuse ikke helt tror på…

 

3

Stabel og Yeo checker vejrudsigt og stillingen i BMW International Open

 

4

Else er synligt imponeret over Holdes performance

 

5

En god fadøl… så er der ro…

 

8

Gomse i højt humør trods nederlaget til Mini og Øvli

 

9

Bod kan ikke helt forstå Gomses høje humør. "Det kan da ikke være så sjovt at tabe"

 

10

Der varmes op på højtryk på rangen. Slagene skal sidde helt perfekt.

 

11


12


13

Arthur og lokalspilleren Allan på vej ad første fairway i matchen mod Jesper og Rylle

 

14

Stemann og Else gør sig klar til matchen fra hvid tee mod longhitterne Kruuse og Bod

 

15

Det virker lidt som om, at Stemann forsøger at løbe fra matchen, hvilket slutresultatet jo viser, at der slet slet ikke er nogen grund til

 

16

Et afslappet udpluk af Vestholdet

 

17

Ditto Øst

 

19

Lasse Andreassen, Bjarke Stemann, Allan Pedersen (lokal), Gorm Bue Nielsen, Arthur Jacobsen, Tim Hoelgaard, Michael Hansen, Jan Vanting
Peter Gyde (C), Jonas "Mikro" Knigge, Elsebeth Jensen og Jonas "Smeden" Holde

 

21

Jesper Kristiansen, Kasper "Bod" Bodenhoff, Bjørn Laursen, Anders Yeo, Henrik Thaysen, Per Stabel, Claus "Rylle" Ryom
Peter Fink, Kim Øvlisen, Jesper "Mini" Windeløv, Mads Kruuse og René "Remo" Mortensen

 

22

Gysse approach til 16. fra ca. 90 meter

 

23

Øvlis approach til 16. fra ca. 110 meter


24

Øvli og Arthur på vej mod 16. green. Den ene 2 nede og den anden 2 oppe

 

25

Man kan se på smilet, hvem der er hvad…

 

47

Trods nederlaget kan Østholdet finde klapsalverne frem

 

48

Pokalen overrækkes til en stolt og glad Vestkaptajn

tkl 17-05-2008
Sponsorer Sponsorer Dunlop