Ryder Cup Squolf 2007

Så kom den store weekend endelig for de golfelskende tidligere og nuværende squashspillere. Vest var i år arrangør af begivenheden, og til det formål var Brundtland banen i Toftlund valgt ud fra vanlige hårde kriterier som hotel, restaurant og selve golfbanen. Fra alle spillere blev der udtrykt meget meget stor begejstring for Brundtland - især var logistikken helt i top idet der knapt var 100 meter imellem hotel, reception, restaurant, driving range og tee sted, hvilket er helt uhørt men meget belejligt for os golfelskere.

Vest var som sædvanlig forsvarende mester, men var hårdt ramt af afbud idet vores bedste mand Jesper Kristiansen ikke kunne deltage. Til gengæld havde Øst holdet det stærkeste hold nogensinde, så Vest vidste at der skulle ske noget ekstraordinært for at beholde pokalen. Efter velkomst og check-in fredag middag blev det tid til alvoren, og de første 6 bolde blev annonceret 14.00, og snart skulle det vise sig om Vest's på papiret store bredde kunne vinde de nødvendige point.

2007_præmie

En MEGET skuffet og ærgerlig Kim Øvlisen må aflevere pokalen til en stolt og MEGET glad Peter Gyde efter det første Vest-nederlag overhovedet.

Bestball 1

De to kaptajner mødtes allerede i første runde og her skulle det hurtigt vise sig, at Øst havde tænkt sig at lægge hårdt ud. Arthur og Gyde startede fantastisk med birdie, birdie og Øvli og Mini spillede aldrig rigtig til niveau i den match og selvom 2 up blev holdt til hul 12 så var der aldrig rigtig spænding og fuld point til Øst.

Bjørn og Klint var oppe imod en skræmmende god Kreutz, og selvom de faktisk kun var 2 over par som hold, så tabte de 5/4, hvilket siger alt om modstandernes score som var meget flot.

I 3 bolden blev det 3/2 til Øst hvor Woods/Holde slog Rylle/Fink og også her var Vest ikke helt så skarpe som især Woods som spillede meget flot golf hele weekenden.

I de sidste 3 bolde var Vest favoritter, og det lykkes da også "Skallerne" Remo/Elm at vinde 1/0 på 18 hul i en match som de aldrig var andet end foran i, men ikke kunne lukke, og så endte matchen med at Elm lavede et fantastisk indspil for par og delte hullet til stor frustration for Else, som dog skulle få sit hyr med Elm under hele turneringen skulle det vise sig !

Yeo/Kruuse mod Steman/Sonny var Yeo super spillende og vandt nærmest ene mand den match og således stod det 2-3 inden sidste bold på banen, som var altid pointstærke Michael Hansen / Vante mod Stabel / Thays og den endte med remis på 18 green trods føring til Vest det meste af runden.

Dermed 3½ - 2½ til Øst, og ingen katastrofe da lørdag morgen foursome i alle år har været Vest's parade disciplin og Vest kaptajnen drømte om 4 point i denne og dermed comeback.

Foursome

De fleste golfspillere frygter / hader foursome idet man sjældent finder en rytme ligesom der er stort pres på hinanden konstant. Det er måske derfor Vest har været så suveræne i denne disciplin i mange år idet spillerne kender hinanden utrolig godt og derfor er meget trygge.

Der var på papiret mange spændende matcher på programmet.

Mini / Remo skulle ud på en umulig opgave på papiret mod de nærmest semi-professionelle Arthur / Kreutz, men de spillede en flot kamp og tabte kun 3/2 hvilket var absolut godkendt da samlet hcp var 15 mod 7,6.

I 2 bolden var der meget stor klasseforskel på dagen idet Woods / Gomse udspillede Bjørn / Fink.

Dermed 0-2 og der var disse kampe Vest havde "ventet" at tabe, hvorimod kaptajnen satsede på at vinde de sidste 4 kampe.

I 3 bolden mødtes de 2 kaptajner igen, denne gang Gyde / Holde mod Øvli / Rylle og en tydelig nervøs Holde var desværre ikke skarp i denne disciplin så Vest kom hurtigt 2 up med godt solidt spil. Sidst i matchen blev det desværre spændende idet Vest med 3 up og 4 huller tilbage først smed en bold i skoven og dernæst 3-puttede hul 16 og pludselig unødvendig spænding i matchen. Hul 17 blev spillet med flere tilskuere og de så en meget flot afslutning idet begge hold ligger med ca. 60 - 70 meter ind på par5 hullet til 3 slaget. Gyde laver et flot indspil ca. 2 meter fra pinden og sætter Øvli under pres, men herefter sender han sit indspil ind ca. 60 cm fra pinden. Holdes put tager hulkant og Rylle holer sikkert og dermed sejr på 2/1 til Vest som måske var tilbage !

Til stor frustration for Sonny og specielt Else viser Klint / Elm, hvordan scrambling foregår i golf og selvom de har været over hele banen hiver de en 2/1 sejr hjem. Endnu mere overbevisende vinder Yeo / Thays, som altid spiller en fantastisk foursome sammen, 5/3 over ellers meget sikre Stemann / Hansen.

Så var Vest helt tilbage i matchen og nu ventede man i spænding på sidste bolden hvor Stabel / Kruuse var store favoritter mod Tim / Vante. De 2 Øst herrer ville det dog anderledes og vandt 1/0 på 18 hul til meget stor ærgrelse for Vest kaptajnen, som havde denne bold som sit sikreste kort.

Men især Tim viste sig som meget dygtig i år efter sine 4 nederlag i debuten i 2006, så tog han 3 points i år og spillede rigtig godt hele weekenden og han snød nærmest ene mand Vest for de ventede points i bunden.

Dermed endte foursome 3-3 og stadig var Vest fint med om end det var en lettere ærgerlig kaptajn der længe havde øjnet 4 point i foursome.

Fourball 2

Nu skulle der spilles fra bagerste klodser. Med hele 6300 meter ændres banen til et monster og en noget sværere prøvelse.

Øst havde linet meget stærke konstellationer op, mens Vest forsøgte at komme de nederste doubler til assistance ved at flytte flere stærke spillere "derned". Alt andet end 3 sejre ville betyde en næste umulig opgave i søndagens singler.

1 bold var Mini / Rylle mod Kreutz / Gyde, på papiret en rigtig lækkerbisken, og spillet blev også meget derefter men Øst holdet viste sig for stærke og med en score på 2 under par blev kampen vundet 4/3 trods fint spil af Vest.

I 2 bold skulle Øvli/Bjørn stifte bekendtskab med Woods/Arthur og de kom totalt i menneskehænder hos især Woods som var 3 under par efter 5 huller ! Øvli/Bjørn kom sig aldrig over det aldeles fremragende spil hos Øst og tabte 8/7.

I 3. bolden skulle Yeo endelig prøve kræfter med de lidt skrappere drenge og sammen med Remo var de oppe imod de dygtige Gomse/Holde, som efter godt spil vandt 3/2. Yeo nåede dog at bevise, at han sagtens kan være med her trods sit på papiret højere handicap.

I 4. bolden blev vi vidne til et utroligt comeback af Vest og især Elm. Elm/Stabel var oppe imod Else/Stemann og var hurtigt 4 nede. Elm ændrede dog pludselig alt på bagni og var alene 1 under par på sidste 8 huller og sluttede fantastisk af med birdie, birdie på 16 og 17 til MEGET stor frustration hos Else som lavede flotte par's på hullerne men alligvel tabte matchen 2/1. Fantastisk comeback fra Vest og Elm viste sig som en super afløser for Bode i hele weekenden med 4 sejre i 4 kampe.

2007_1 
Mini og Arthur fortæller røverhistorier fra de gamle dage.
2007_2 
Gomse og Smeden nyder en velfortjent Club Sandwich efter fire gode runder og en samlet Øst sejr.

Om aftenen diskuterede Stemann og et par andre fra vinderholdet, hvilket slag der mon er det værst tænkelige overhovedet. Stemann hævdede, at han vidste det og oven i købet havde udført det i løbet af lørdagens runde fra backtee. Det drejer sig om et bunkerslag, hvor man jo ikke skal ramme bolden, men blot lade sandet presse bolden ud og op. Stemann lad til at have misforstået dette lidt - for hans slag ramte hverken sand eller bold og et klokkerent luftslag blev resultatet af hans anstrengelser i bunkeren !!

Dette var ikke nok for den ihærdige vindersultne Stemann, som efter et halvkikset slag var endt blandt nogle tætplantede træer. Opfindsomheden blev sat på prøve og efter at have overvejet venstrehåndsslag og andre spændende alternativer faldt løsningen på et slag mellem benene i bagudgående retning. For at holde boldbanen lav, valgte Stemann en rescuekølle. Efter stor koncentration - for der var jo RIGTIGT meget på spil - blev bolden ramt og sendt direkte op i egne kugler med et flot og kraftigt buk som resultat. Bolden kom ikke langt og hullet var tabt som følge af kropskontakten. Så meget for opfindsomhed

5. bolden var også meget meget spændende hvilket bestemt ikke var meningen for Vest. Men Hansen / Tim spillede klogt og godt, og Klint / Thays kunne ikke trække fra. Således kom de 1 up på 16 hul og man troede rutinen havde sejret, men Øst laver flotte pars på 17 og 18 og Vest desværre bogey, bogey i begge tilfælde efter missede korte puts, og så vandt Øst noget overraskende 1/0 og dermed var korthuset væltet for Vest.

I 6. bolden var Fink / Kruuse alt for suveræne mod Sonny/Vante og vandt 8/7.

Således endte det 4-2 til Øst i denne dyst, og det så nu mere end umuligt ud for Vest før singlerne søndag.

Singler

Som altid var der lagt op til mange gode kampe søndag om end Øst's stærke top gjorde dem til klare favoritter i de fleste af kampene.

Det skulle vise sig, at Øst var stærkere også i bunden end forventet, og den samlede sejr var aldrig i fare om søndagen.

Mini lagde ud mod Arthur, og begge spillede yo-yo golf på første 9 huller inden Arthur på bagerste huller stabiliserede sig og vandt 5/3. Mini spillede fantastisk op til Ryder Cup, men fik aldrig fundet sit høje niveau i weekenden.

Fink var på en næsten umulig opgave mod uhyre stærke Kreutz, men spillede tæt på det bedste han kan og var "kun" 2 nede efter 9 huller, men desværre også her trak Øst fra på sidste huller og vinder 5/4.

Bjørn mødte Woods !!!!! Et sjovt set-up men således var det. Woods lagde igen fantastisk ud, men denne gang tabte han pludselig svinget og Bjørn kom igen efter 3 nede og var AS efter 9 huller. Desværre smed Bjørn et par drives i krudtet på vigtige tidspunkter og Woods kunne rimelig sikkert vinde 3/2 trods alt.

2007_3

Bjørn putter stensikkert i hul på 18. men det er ALT for sent, da Woods for længe siden har afgjort matchen.

De 2 kaptajner mødtes som sædvanligt, og selvom Øvli ikke havde ramt niveau var han klar fra start til at presse Gyde. Efter 3 flotte slag lå han med 2 meters birdie put på første hul mens Gyde efter lidt problemer var kommet på green ca. 8-10 meter med meget svært put - men hvad gør han, jo han holer sgu sit put for birdie og Øvli måtte næsten knust erkende at rimelighed findes der intet af i golf da han misser sit put.

Derfra bølgede kampen lidt frem og tilbage men Øvli missede gang på gang chancen omkring og på green for at lægge rigtig pres på Gyde hvilket 28 puts på 14 huller fortæller alt om !! Gyde vandt fortjent på sit suveræne korte spil og Øvli må endnu engang erkende at putteren kun er god på hjemmebanen i Moesgård.

Gomse var vanlig kæk før mødet med Rylle, som var i gang med sin 5 fulde golfrunde i sæsonen, men det genererede ikke Rylle for han vandt en aldeles sikker sejr på 4/3 over ellers meget stærke Gomse. Man må bare tage hatten af for Rylle, som grundet arbejde og hjemlig benlås hos fruen ikke får spillet, men han spiller altid godt og det er sgu imponerende.

Ikke alt lykkes dog for Rylle trods alt - På ét af hullerne mod Gomse havde han oven i købet overskud til at slå et MEGET kort teeslag. Så kort, at det ikke nåede udover dametee. Nu skulle den have lidt ekstra for at komme frem i banen og med største præcision ramte Rylle bolden, så den valgte at flyve direkte op i luften og være tæt på at ramme ham selv fra oven. Et smukt kunststød, som kun en mester med ekstra stort overskud udfører i en så vigtig match

Holde mødt Remo i en imødeset match. Holde har et uhyggeligt højt topniveau men ligeså skræmmende bundniveau når tingene ikke kører, mens Remo er mere konsistent normalt. Holde spillede desværre godt på dagen og især på green var putteren glødende og Remo fik modsat ikke noget i, og så taber man som regel i hulspil 4/3 til Holde.

Yeo havde fået uriasposten med at møde Else og det blev en god og tæt kamp som forventet, men Else træk det længste strå og Yeo måtte indkassere sit første single nederlag nogensinde !! Flot af Else, som ellers havde 3 nederlag i træk før singlen. Yeo må nu lægge øre til 1 års mobberi fordi han tabte til en pige !

Sonny mødte Klinten, som slet ikke spillede til niveau på dagen og tabte 4/3.

Elm vandt sin 4 kamp denne gang over Hansen, i en kamp hvor der som ventet var klasseforskel og 5/3 til Elm.

Stemann og Kruuse var eneste AS i singlerne. Stemann har virkelig fået hævet sit niveau og det var flot gået at dele med Kruuse over 18 huller.

Tim havde allerede fredag slået Stabel 4/3 til de flestes store overraskelse, men han spillede en fantastisk runde og Vest måtte undre sig idet de havde spillet med Tim torsdag aften, hvor han fandt alle søer på runden eller slog ned til kineserne hver anden gang, men det spil var væk fredag morgen hvor han var brilliant.

I sidste kamp vandt Thays endnu engang sin single, denne gang over Vante med 3/2 i en kamp hvor sejren aldrig var i fare. Vante presser dog stille og roligt på med bedre spil, så måske i 2008 bliver det året hvor også han finder sit rette sving.

Alt i alt en storsejr til Øst på 8½ - 3½ i singlerne i en runde hvor Vest nok havde set skriften på væggen.

Samlet sejr blev 19-11 til Øst, og dermed havner trofæet for første gang nogensinde "rigtigt" hos Peter Gyde til stor glæde for hele Øst holdets og især dets selvværd efter 7 års ventetid.

2007East

Winning Team Øst bestående af: Peter Kreutz, Sonny Krag, Allan Woods, Bjarke Stemann, Michael Hansen, Jonas “Smeden” Holde, Jan Vanting, Sixten (stand-in for Tim Hoelgaard), Elsebeth Jensen, Arthur Jacobsen, Peter Gyde (C.) og Gomse Bue Nielsen.

2007West

Team West bestående af: Per Stabel, Henrik Thayssen, Claus "Rylle" Ryom, Bjørn Laursen, Mogens Klintemark, Peter Fink, Kristian Elmegaard, Anders Yeo, Mads Kruuse, René "Remo" Mortensen, Kim Øvlisen (C.) og Jesper "Mini" Windeløv.

Tak til alle 24 deltagere for en fantastisk weekend igen. Det er et helt unikt univers der er skabt hvor konkurrencemennesker samt gamle og nye venskaber mødes på bedste og fineste vis i en weekend langt fra hverdagen og tæt på himlen.

Vest vender tilbage næste år i stærkeste opstilling, og en erfaring rigere og så tager vi trofæet med hjem hvor det hører til.

God vind til alle i det kommende år

 

Hilsen

Kaptajnerne Øst & Vest

Resultater 2007

FOURBALL 1 - FREDAG 14.30      
Sjælland Fyn/Jylland Score Points
Arthur Jakobsen/Peter Gyde Jesper "Mini" Windeløv/Kim Øvlisen 5/4 1-0
Peter Kreutzfeldt/Gorm Bue Nielsen Bjørn Laursen/Mogens Klintemark 5/4 1-0
Allan Woods/Jonas "Smeden" Holde Claus "Rylle" Ryom/Peter Fink 3/2 1-0
Elsebeth Jensen/Tim Hoelgaard Remo Mortensen/Kristian Elmegaard 0/1 0-1
Sonny Krag/Bjarke Stemann Anders Yeo/Mads Kruuse 1/3 0-1
Michael Hansen/Jan Vanting Henrik Thaysen/Per Stabel AS ½-½
      3½-2½
       
FOURSOME  - LØRDAG 08.00      
Sjælland Fyn/Jylland Score Points
Arthur Jacobsen/Peter Kreutzfeldt Jesper "Mini" Windeløv/Remo Mortensen 3/2 1-0
Gorm Bue Nielsen/Allan Woods Bjørn Laursen/Peter Fink 5/4 1-0
Peter Gyde/Jonas "Smeden" Holde Kim Øvlisen/Claus "Rylle" Ryom 1/2 0-1
Elsebeth Jensen/Sonny Krag Kristian Elmegaard/Mogens Klintemark 1/2 0-1
Bjarke Stemann/Michael Hansne Anders Yeo/Henrik Thayssen 3/5 0-1
Tim Hoelgaard/Jan Vanting Per Stabel/Mads Kruuse 1/0 1-0
      3-3
       
FOURBALL 2 - LØRDAG 14.00      
Sjælland Fyn/Jylland Score Points
Peter Kreutzfeldt/Peter Gyde Jesper "Mini" Windeløv/Claus "Rylle" Ryom 4/3 1-0
Arthur Jacobsen/Allan Woods Bjørn Laursen/Kim Øvlisen 8/7 1-0
Gorm Bue Nielsen/Jonas "Smeden" Holde Anders Yeo/Remo Mortensen 3/2 1-0
Elsebeth Jensen/Bjarke Stemann Kristian Elmegaard/Per Stabel 1/2 0-1
Tim Hoelgaard/Michael Hansen Mogens Klintemark/Henrik Thayssen 1/0 1-0
Jan Vanting/Sonny Krag Peter Fink/Mads Kruuse 7/8 0-1
      4-2
       
SINGLER - SØNDAG 09.00      
Sjælland Fyn/Jylland Score Points
Arthur Jacobsen Jesper "Mini" Windeløv 5/3 1-0
Peter Kreutzfeldt Peter Fink 5/4 1-0
Allan Woods Bjørn Laursen 3/2 1-0
Peter Gyde Kim Øvlisen 5/4 1-0
Gorm Bue Nielsen Claus "Rylle" Ryom 3/4 0-1
Jonas "Smeden" Holde Rene "Remon" Mortensen 4/3 1-0
Elsebeth Jensen Anders Yeo 2/1 1-0
Sonny Krag Mogens Klintemark 4/3 1-0
Michael Hansen Kristian Elmegaard 3/5 0-1
Bjarke Stemann Mads Kruuse AS ½-½
Tim Hoelgaard Per Stabel 4/3 1-0
Jan "Vante" Vanting Henrik Thayssen 2/3 0-1
      8½-3½
       
  Samlet resultat:   19-11


 

tkl 17-05-2008
Sponsorer Sponsorer Dunlop