Talenttræning i Dansk Squash Forbund

Dansk Squash Forbund har som mål at komme op i verdenseliten. For at opnå det mål må vi fokusere på udviklingen af den talentmasse, der skal ud og repræsentere Danmark ved EM, VM og måske, hvem ved, en gang OL.

For at realisere dette mål må vi tænke langsigtet. "Udvikling" er derfor nøgleordet for DSqF. Ved at fokusere på rammerne, der omgiver spillerne i deres daglige træning, tror vi på at resultaterne følger på sigt. Målet er at udvikle verdenklasse seniorelitespillere, der kan konkurrere om top placeringer på hhv. WSA og PSA ranglisterne, men i høj grad også at spille sig ind i toppen af europæisk squash ved ETC og EICC.

I efteråret 2014 er det lykkedes forbundet at lukke aftaler med specialister inden for sportspsykologi, sportsfysiologi og fysioterapi, der alle vil hjælpe til med at optimere træningen for den enkelte atlet. I kan læse mere om forbundets specialister ved at følge dette link. Der arbejdes i øjeblikket på at lave aftaler med talentcentre i Herlev/Hjorten Squash og SPORT92, hvor træningen af talenterne forventes at foregå, så snart aftalerne er på plads. Forbundet søger at få kommunerne med i samarbejdet for at styrke det lokale arbejde i de klubber, der er en del af talentcenterordningen.

Med ansættelsen af David McAlpine som landstræner, er vi kommet et skridt nærmere målet om at kunne tilbyde træning på højeste niveau på dansk grund. Vi vil dog opfordre spillere der ønsker en karriere indenfor squash til at opsøge lokale trænere, der kan hjælpe til med den daglige træning på klubniveau. Det er her det store arbejde udføres.

Det er vigtigt at sige at vejen til verdenseliten er lang og fyldt med udfordringer, men vi tror på at alle spillere der er tilknyttet forbundsarbejdet kan nå derhen ved målrettet arbejde - og hvem ved, måske er det dig der engang står på det danske landshold og skal kæmpe for guld til Danmark.

I kan læse mere om det nogle af de initiativer der er på vej eller allerede er sket ved at følge dette link.

Yderligere informationer om træningen, trænere, spillere mm. kan findes under fanen "talentspillere" på forbundets hjemmeside.

 

 

 

rasmus 16-11-2015

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop