GJO1GJO

To flotte 3. pladser til Danmark ved German Open i Nürnberg.

 

I PU15 rækken var Sarah Lauridsen fra Thy og Caroline Lyng Christiansen fra Birkerød hhv. 1 og 3/4 seeded i turneringen. De nåede forholdsvist nemt igennem de indledende puljer og var herefter begge klar til semifinalerunden.

Her mødte de dog begge deres "overmand". Sarah tabte 3-0 til Céline Walser fra Schweiz og Caroline tabte ligeledes 3-0 til den useedede men meget stærkt spillende ægypter Malak Fayed.

Kampen om 3. pladsen blev således et klassisk opgør imellem de 2 danske piger, som har mødt hinanden utallige gange i de hjemlige JGP turneringer.

På dagen var Sarah den stærkeste og fik revanche fra det sidste opgør i Herlev med en sejr på 3-1.

Stort tillykke til Sarah med den flotte 3. plads i turneringen !!

 

I DU15 rækken var vi repræsenteret med Magnus Laursen fra Skovbakken, Rasmus Gyde fra Herlev og Jacob Søndergård fra Struer.

Magnus, som var seeded 3/4 i turneringen, havde fået den tvivlsomme fornøjelse at trække en useeded spiller fra Kuwait i 1. runde.

Der er altid en hvis spænding omkring niveauet på useedede spillere, og Mohammad Al Terki viste sig at være en rigtig dygtig spiller.

Det lykkedes dog Magnus efter en meget tæt kamp med stor dramatik undervejs at hive en sejr hjem med mindst mulig margin (11-8; 8-11; 10-12; 11-9; 11-9).

Den næste kamp blev vundet forholdsvis let over en tysk spiller, og så ramte han så den anden useedede kuwaitiske spiller i kvartfinalen - Khaled Ahmad Aljenaidel, som viste sig at være en endnu bedre spiller, og Magnus måtte indkassere et 0-3 nederlag.

Med 2 overbevisende sejre i de efterfølgende kampe over hhv. Peter Fritsche fra Holland og Vojtech Ryba fra Tjekkiet sluttede Magnus på en flot 5. plads, som er hans hidtil bedste resultat i en udenlandsk turnering.

Rasmus og Jacob var begge seeded 9/12 i turneringen og gik forholdsvist nemt igennem 1. runde.

I 2. runde måtte begge spillere dog se sig slået, selv om både Rasmus og Jacob leverede flot spil i tætte kampe. Rasmus tabte 2-3 til den hollandske spiller Peter Fritshe, og Jacob tabte 1-3 til Yannis Senkel fra Tyskland.

Jacob var i sin kamp meget tæt på at vinde 4. sæt og dermed få kampen ud i et 5. sæt, hvilket kunne have været interessant, da den tyske spiller så ud til at bruge de sidste ressourcer og et par heldige bolde på at hive sejren hjem.

3 danske spillere i kvartfinalerne kunne have været rigtigt flot, men marginalerne var ikke lige på danskernes side. Rasmus og Jacob endte med at møde hinanden i kampen om 11-12 pladsen. Her vandt Rasmus 3-0 i en kamp, der bar lidt præg af træthed fra begge spilleres side.

 

I PU17 rækken havde vi 2 spillere med. Mathilde Lauridsen fra Thy, som var 3/4 seeded og Christine Christoffersen fra Kolding, som var seeded 5/8.

Mathilde havde været syg lige op til turneringen, og det var tydeligt især i kampen om fredagen, at hun ikke helt var på toppen. Det lykkedes dog alligevel at hive en 3-2 sejr hjem over den tyske spiller Nele Hatschek.

De efterfølgende 2 kampe i gruppespillet vandt Mathilde forholdsvist nemt i to 3-0 kampe, og hun var herefter klar til semifinalen, hvor hun skulle møde den 2. seedede spiller Tinne Gilis fra Belgien. Tinne Gilis lagde ud med at vinde 1. sæt 12-10. I andet sæt lykkedes det Mathilde at få lagt et bedre pres på belgieren, og hun vandt sættet forholdsvis komfortabelt 11-6. Også 3. sæt gik til Mathilde - dog meget tæt 13-11.

I både 4. og 5. sæt fik Mathilde ikke helt sit pres spil til at virke, og kampen endte desværre med et 2-3 nederlag.

Kampen om 3. pladsen vandt Mathilde til gengæld meget overbevisende i 3 sæt over den schweiziske spiller Cindy Merlo.

Stort tillykke til Mathilde med 3. pladsen !!!

 

Christine havde en lidt svær turnering. Efter en længere skades periode var det tydeligt især i de første kampe, at hun manglede noget selvtillid, og det blev desværre til 3 nederlag i den indledende pulje.

Efterhånden som turneringen skred frem fik hun dog sit spil til at fungere meget bedre, og med 2 ret overbevisende sejre i de sidste placeringskampe kom der igen plus på selvtillidskontoen.

Christine sluttede på en 13. plads i turneringen.

 

I DU19 rækken deltog Thomas Laursen fra Kolding som 3/4 seeded og Christian Steffensen fra Birkerød som 13/16 seeded.

Thomas levede ikke helt op til sin seedning, da han allerede i 2. runde blev slået i 5 sæt af den meget hårdtslående men knap så teknisk dygtige tyske spiller Niklas Becher. Kampen var desværre præget af en del tvivlsomme dommerkendelser, der sjældent var til danskerens fordel.

Den efterfølgende kamp for Thomas mod Chris Van Dersalm fra New Zealand var derimod meget seværdig med ualmindelig mange og flotte dueller på et højt teknisk niveau fra begge spillere.

Thomas vandt kampen 3-2, og skulle herefter møde Noman Khan fra Pakistan.

Igen måtte Thomas opleve en kamp, hvor marginalerne gik til den forkerte side og den useedede pakistanske spiller med en noget uortodoks spillestil vandt kampen 3-1 med sæt cifrene 12-10; 11-8; 11-13; 13-11.

Thomas skulle herefter spille om 11-12 pladsen, som han vandt 3-0 i et rent dansk opgør mod Christian.

Christian, som hermed sluttede bedre end sin seedning leverede også flere gode kampe undervejs i turneringen.

1. runde blev vundet forholdsvist nemt over Dennis Grüter fra Schweiz

Herefter ramte han ind i den 3/4 seedede Joel Makin fra Wales - en meget fysisk stærk spiller med en traditionel britisk spillestil.

Selvom Christian var meget godt med i duellerne, så viste den walesiske spiller stor sikkerhed i sit spil og vandt de 2 første sæt 11-4 og 11-6.

I 3. sæt forsøgte Christian med stor succes at bryde rytmen i modstanderens spil, og han førte faktisk i store dele af sættet.

Højdepunktet i sættet var en duel, hvor Christian efter en række velplacerede lobs afsluttede duellen med et lige så velplaceret nick-shot. Duellen udløste stort bifald fra publikum og blev senere i en snæver kreds af danskere udråbt til "Rally of the Tournament" - Ren Champagne, som de siger i Birkerød :-)

I den efterfølgende kamp fortsatte Christian sit "Champagne-spil" og leverede en pæn overraskelse ved at besejre den 5 seedede spiller Saad Shahid fra Pakistan i 5 sæt.

Flot præstation.

 

Af: Bo Søndergård - Struer Squash Klub

 

Maiken Møller 20-03-2013

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop