DSqF's tidligere breddekonsulent, Morten B. Larsen, har sendt DSqF en god "squash-historie"

           Rosborg Gymnasium 4Rosborg Gymnasium

 

"Jeg har netop været på studietur med klassen 2.s med idræt B som et af studieretningsfagene. På den tur spillede vi racketball mod et lokalt gymnasium med hjælp fra Scottish Squash and Racketball Association.

Klassen skal i 3.g have et squashforløb, så arrangementet på turen skulle give eleverne en basal introduktion til spillet. Det skotske squashforbund anbefalede, at vi spillede racketball i stedet for squash, og det viste sig at være en stor succes - langt de fleste elever kunne på bare 2,5 timer opnå fine dueller.

Jeg havde fået arrangementet i stand ved at kontakte John Dunlop, chef for det skotske forbund, og han stillede op med alt nødvendigt gear + tre rigtig gode trænere (heriblandt formanden for forbundet). John Dunlop havde desuden fundet det lokale gymnasium (som har to squashbaner!).

Vi - danskerne - fik først ca. 60 min. introduktion til spillet (greb, boldkontrol, bevægelse), hvorefter de skotske elever dukkede op. Eleverne blev blandet på kryds og tværs og fik mulighed for at spille mod hinanden; enten på squashbanerne eller også bare op ad én mur med streger på banen. Det fungerede virkelig godt.

http://www.scottishsquash.org/26-news/61-news1

Hermed er ideen givet videre; både til dig og til squash-Danmark. Jeg svarer gerne på spørgsmål og formidler eventuelle kontakter, hvis nogen skulle få lyst til det samme.

VH Morten B. Larsen, Rosborg Gymnasium & HF, Vejle"

Rosborg gymnasim2Rosborg Gymnasium 3Rosborg Gymnasium 4Rosborg Gymnasium1

 

Hermed er en god historie bragt videre - Tak til Morten for info og inspiration, måske nogle klubber ville bruge modellen i det fremadrettede squash-arbejde.

DSqF arbejder pt. med et projekt omkring en gymnasie-/universitets-turnering, som vi håber, kan skydes i gang til efteråret - mere info herom til klubberne, når vi begynder at have et mere konkret koncept på plads.

Maiken Møller 25-03-2014

Nyheder

15. december 2015
er forlænget til den 17. december 2015
11. december 2015
Deadline for tilmelding den 13. december!
10. december 2015
den 8.-9. januar 2016
10. december 2015
Birkerøds holdopstilling i kamp 4550
2. december 2015
Referat fra DSqF budgetmøde kan læses her
Sponsorer Sponsorer Dunlop