Hvad er ricochet?

Ricochet er et spil, der i lighed med squash spilles op ad en frontvæg med side- og bagvægge.

Spillet minder meget om squash, men dog er den væsentlige forskel, at man i ricochet må spille bolden via loftet.

Ricochet er et meget dynamisk spil med dueller i højt tempo, og 45 minutters spil skulle kunne give de fleste sved på panden.

 

Banen

Banen er en smule mindre end en squashbane, idet dimensionerne er (længde) 8,00m x (bredde) 5,50m x (højde) 2,70m. Glasbagvæggen er 1,80m høj og er forsynet med en rød linie. Bolden må ikke spilles på eller over linien.

Ricochetbanen har en elektronisk scoretavle, som sidder på frontvæggen, og den betjenes ved at trykke på de små paneler på sidevæggene. Den infrarøde zone (tinnet) på banen er elektronisk; hvis bolden rammer den infrarøde zone, udløses et optisk og akustisk signal.

RicochetboldeUdstyr

Bolden minder i størrelse og overflade meget om en golfbold. Den er dog lavet af gummi.
Der findes 3 forskellige slags bolde alt afhængig af niveau - rød til begyndere, violet til øvede og grå bold til konkurrencespillere.

Ketcheren er kortere og lettere end en squashketcher og er derfor let at håndtere for både børn og voksne.

Regler

Serveretten vælges af det elektroniske scoringssystem. Der serves altid fra højre, når pointantallet er lige, og fra venstre ved ulige pointantal. Der spilles 'point-á-rally', dvs. at begge spillere kan få point uanset hvem der server. Et sæt spilles til 15, men med den regel, at man skal vinde med mindst 2 overskydende points, fx 15-13.

Hvis det ikke lykkes, spilles videre indtil differencen på 2 points er nået, og serveren i øvrigt vinder det sidste point. Den spiller, der først når 21 points, vinder sættet uden hensyntagen til ovenstående. Der spilles bedst af 5 sæt.

Eksempel på score: Spiller A - Spiller B: 3-1 (15/11, 15/17, 21/20, 15/8). I ricochet spiller man også med let og stroke, og på dette punkt har det internationale ricochet-forbund, IRF, besluttet at følge de internationale regler for squash.

RicochetspilInternationalt

Ricochet er et populært spil i bl.a. Tjekkiet, Polen, Tyskland, Holland og USA. Tjekkerne regnes for ét af de allerbedste lande, og de har da også verdensranglistens nr. 1 på holdet. 

 

Yderligere information

Se mere om Ricochet og reglerne for spillet her 


 Maiken Møller 20-02-2013
Sponsorer Sponsorer Dunlop